Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Brīvdienu ceļvedis

© F64

Idejas brīvdienām

SUPERMIKROFONS JELGAVĀ

Šodien Jelgavā un rīt, 30. aprīlī, Rēzeknē notiks populāro mūziķu koncertšovs un jauno talantu konkurss SuperMikrofons. Līdzās desmit jaunajiem talantiem katrā pilsētā uzstāsies arī tādi pazīstami mūziķi kā Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Guntars Račs, Ieva Kerēvica, Virga & Buks, kā arī konkursa Supernova uzvarētājs Justs, kuram šie būs vieni no retajiem koncertiem pirms uzstāšanās Eirovīzijas finālā. Koncertšova vadītāja lomā iejutīsies un ar priekšnesumiem skatītājus priecēs Lauris Reiniks. SuperMikrofona uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties MicRec jubilejas lielkoncertā 20 gadi latviešu mūzikā, kas notiks Arēnā Rīga 9. novembrī, un papildu iespēju noslēgt vienas dziesmas ieraksta un promocijas līgumu 1000 eiro vērtībā.

GHETTO FAKTORS FINIŠĒ

Jau pāris mēnešus risinās jauno izpildītāju konkurss Ghetto Faktors, kurš nu beidzot nonācis finiša taisnē – šodien, 29. aprīlī, klubā First Dacha notiks tā fināls. Šim konkursam kopumā bija pieteikušies 185 (!) dalībnieki. Šobrīd palikuši pieci labākie: Taronuhi Hačjana, Katrīna Cīrule, Mārtiņš Strods, Dairis Zitāns un Šarlote Lēnmane. Uzvarētājam būs iespēja ierakstīt savu oriģināldziesmu profesionālā skaņu studijā, kopā ar Ghetto TV uzņemt dziesmas videoklipu, kā arī visas sezonas garumā tiks dota iespēja uzstāties Ghetto Games rīkotajos pasākumos. Žūrijā būs Renārs Zeltiņš, Agnese Rakovska un Kristīne Prauliņa, kā arī pasākuma producents Edgars Augstkalns. Jāatgādina, ka pirmajā Ghetto Faktors konkursā 2013. gadā sevi pieteica arī Aminata Savadogo un Justs Sirmais, savukārt uzvarēja Kristīne Prauliņa, kura šobrīd veiksmīgi turpina sadarbību ar Raimondu Paulu un Latvijas Radio bigbendu.

ROKERU SEZONA

Sestdien Rīga tiks nodota motociklistu rīcībā. Jau no paša rīta braucamrīku īpašnieki pulcēsies pie tirdzniecības centra Mols, bet pulksten 13 dosies parādes braucienā pa Rīgas ielām līdz pat 11. novembra krastmalai, kur, posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam, notiks motosezonas atklāšanas centrālie pasākumi. Atklāšanas uzrunu teiks Rīgas mērs Nils Ušakovs un vēja brālis Aivars Freimanis, būs skatāmi dažādi mototriāla paraugdemonstrējumi un, protams, arī paši moči. Par muzikālo noformējumu gādās norvēģu hard & heavy grupa Lonely Kamel. Pasākums krastmalā noritēs pāris stundas, sākot no pulksten 14.