Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Latvieši iebalso Monstu pasaules dīdžeju elitē

MEISTARS. Lai piedalītos DMC Online čempionātā, Monstam bija jāiesniedz divas minūtes ilgs video, kurā tiktu parādīti galvenie triki, ar ko dīdžejs spēj brīvi operēt © Artūrs PAVLOVS/Red Bull Content Pool

Pirms neilga laika medijos izplatījās ziņa par latviešu DJ Monsta piedalīšanos prestižajā pasaules dīdžeju čempionātā DMC Online. Cilvēki tika aicināti balsot par mūsu pārstāvi, un rezultātā latviešu interneta spēks atkal ir sevi pierādījis – Monsta izturējis gan pirmo, gan nākamās konkursa kārtas un nu jau iekļuvis čempionāta finālā.

Nu DJ Monsta oficiāli ir viens no divpadsmit DMC Online finālistiem, jo arī pēc žūrijas vērtējuma izrādījies tā cienīgs. Fināla vajadzībām viņam līdz 7. jūnijam jāiesniedz sešas minūtes ilgs video, kurā tiktu atrādītas dažādas dīdžeja profesionālās spējas, un šo video izvērtēs tikai žūrija. «Esmu neizsakāmi priecīgs par šādu notikumu gaitu un vēlos pateikties visiem, kuri mani atbalstīja un par mani balsoja, jo skatītāju balsojumā ieņēmu trešo vietu,» saka Monsta. «Tā kā biju iekļuvis Top 10, nonācu nākamajās kārtās, kur vērtētāji bija jau profesionālas žūrijas dalībnieki, un viņu balsojumā ieņēmu augsto otro vietu!»

DMC jeb britu remiksētās mūzikas izdevniecības Disco Mix Club rīkotie dīdžeju čempionāti aizsākās tālajā 1985. gadā un kopš tā laika notiek katru gadu, pēdējos gados izmantojot arī online čempionāta iespējas internetā. «Kopš sāku interesēties par skrečošanu un turntablism kultūru, DMC čempionāts vienmēr bijis kaut kas tāds, uz ko vēlējos tiekties,» saka Monsta. «Viens no sapņiem bija tajā piedalīties. Kopš čempionāts notiek arī internetā, iespēja piedalīties dota ikvienam. Tajā piedalās pasaules tehniskākie un virtuozākie dīdžeji, un būt finālā nozīmē būt starp šā gada 12 labākajiem pasaules dīdžejiem. Ir piepildījies viens no maniem sapņiem, kas nozīmē, ka jāturpina sapņot un vēl mērķtiecīgāk strādāt, lai sapņi kļūtu par realitāti.» Atliek turēt īkšķus par Monstas uzvaru!

Jāpiebilst, ka DJ Monsta jeb Uldis Cīrulis ir pieredzes bagātākais Latvijas dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas jeb scratch stila meistars. Viņam patīk izaicināt mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas iespējas mūzikas radīšanai dzīvajā un ierakstos. Monsta piedalās daudzos muzikālos projektos, un viņš sadarbojies ar visdažādāko stilu mūziķiem no vācu nu-jazz meistara Renegades Of Jazz un daudzpusīgākā latviešu saksofonista Denisa Paškeviča līdz pat Latvijas Radio korim un Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim. 2014. gadā Monsta kļuva par Latvijas dīdžeju čempionāta RedBullThre3Style čempionu. DJ Monsta jaunākais izaicinājums ir latviešu tradicionālās tautas mūzikas projekti - viņš bieži muzicē kopā ar koklētāju Laimu Jansoni, un šī sadarbība nākotnē nesīšot arī taustāmus muzikālos augļus.