Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Leiškalns meklē smokingu, lai vestu meitu pie altāra

Anita un Kārlis Leiškalni šogad atzīmēs 40. kāzu gadadienu. Abi joprojām nav zaudējuši interesi viens par otru. Skat, kā Kārlis mīļi apķer sievu arī pēc tik ilgā laulībā nodzīvotiem gadiem © Ingrīda Punka

Latvijas Brīvostu asociācijas izpilddirektora Kārļa Leiškalna (64) un Rīgas Brīvostas sabiedrisko attiecību departamenta direktores Anitas Leiškalnes (57) ģimenē šis gads ir īpašs. Pāris svinēs savu 40. kāzu gadadienu, kā arī meitas Katrīnas Leiškalnes kāzas.

40. kāzu gadadiena

Šā gada nogalē - Ziemassvētku laikā - Anita un Kārlis Leiškalni svinēs Rubīna kāzas jeb 40 gadus, kopš oficiāli precējušies. Pāris gredzenus mija 1976. gadā, Ziemassvētku vakarā. Vaicājot, kā tik ilgi abiem izdevies saglabāt ģimeni un nosargāt attiecības, Kārlis Leiškalns savā ierastajā manierē nosmej: «Es tikai varu brīnīties!» Uz ko Anita atbild, ka ilgās laulības noslēpums meklējams viņā: «Tāpēc, ka es laba! No labām sievām vīri prom neiet, un labas sievas palīdz izveidoties labiem vīriem.» Ikdienā Anitas un Kārļa ceļi, pildot savus amata pienākumus Rīgas Brīvostā, nekrustojas. «Anita jau nepieļaus, ka vīrs sēdēs blakus un skatīsies, ko viņa dara un kur iet!» Tiesa gan, par šādu vīra repliku Anita tikai smejas.

Leiškalni atzīst, ka nozīmīgāka par viņu 40. kāzu gadadienas ballīti ir meitas Katrīnas Leiškalnes un viņas izredzētā, basketbola kluba «VEF Rīga» padomes priekšsēdētāja Edgara Jaunupa kāzas, kā arī viņu mazuļa nākšana pasaulē.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Anita un Kārlis atklāj, ka priecājas par dzimtas turpināšanu. Šobrīd Leiškalniem ir trīs mazbērni, bet tuvākajā nākotnē pasaulē nāks arī meitas Katrīnas mazulis. «Ceru, ka pie tā mēs vēl neapstāsimies. Esmu tik ļoti laimīga, ka viss labais ar mums notiek tieši 40. kāzu jubilejas gadā,» nosaka vecmāmiņa Anita.

«Mans lielākais prieks, ka bērni ir izauguši un viņiem ir savi draugi, vīri un radi,» teic Anita. Ja bērni ir katrs aizgājuši savā dzīvē, tad vecāki nu varētu ceļot un baudīt dzīvi, bet kur nu. «Mums ir labi gan tad, kad māja ir pilna, gan arī tad, kad esam divatā. Īpaši iepriecina, ka dažkārt man tomēr izdodas pabūt vienai. Tāpat arī Kārlim patīk pabūt vienatnē. Diemžēl tas notiek ļoti reti.»

Ģimenes tradīcija - Katrīnu baznīcā ievedīs tēvs

Šobrīd Leiškalni cītīgi gatavojas vidējās meitas Katrīnas kāzām, kas jau norisināsies šajā vasarā. Dāvana jaunajam pārim sagādāta, bet publiski to atklāt nedrīkst, lai viņiem saglabājas pārsteigums līdz pat kāzu dienai. Anita pastāsta, ka iegādājusies arī elegantu kleitu un kurpes meitas kāzām, taču nedienas esot ar Kārli. Nu jau ir beidzamais laiks, lai atrastu smokingu. Arī Kārlis apstiprina, ka smokinga iegāde ir sarežģīts process. Savukārt Anita pukojas, ka nebūtu problēmu, ja vien vīrs nebūtu tik skops.

Kad pirms vairāk nekā 13 gadiem Leiškalnu pāra vecākā meita Guna Leiškalne precējās ar igauņu uzņēmēju Janno Rokk, meitu pie altāra veda tētis, kas bija tērpies smokingā. Līdz ar šo skaisto notikumu ģimenē aizsākās tradīcija. «Baznīcā pie altāra meitas ved tēvs, kas saposies smokingā. Arī šoreiz Kārlis vedīs Katrīnu baznīcā, bet es skatīšos un raudāšu. Atminos vēl ļoti spilgti Gunas kāzas. Es nevarēju novaldīt aizkustinājuma asaras. Tāpēc šobrīd galvenais uzdevums ir sameklēt smokingu, lai tētis ir atbilstoši apģērbies, kā noteikusi jaunā līgava.».