Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: MyRadiantU - “The City Of Love”

© publicitātes

Līdz šim praktiski tikai Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajās atlasēs atzīmējusies grupa „MyRadiantU“ beidzot atvēzējusies lielākiem darbiem un izdevusi debijas albumu.

Šī grupa izveidojusies 2011. gada rudenī Amsterdamā, kad kopīgi darboties nolēma uz turieni aizemigrējušais latviešu dziedātājs un producents Janis Driksna (tā viņš pats sevi piesaka) un pieredzējušais holandiešu producents un ierakstu inženieris Renē de Vrīss. Pirmoreiz latvju zemē šī apvienība pieteicās 2011. gada nogalē ar debijas singlu „Mysterious Lover“, kas vairāku mēnešu garumā bija dzirdams Latvijas raidstacijās, tostarp „Radio SWH“. Plašāka auditorija par viņiem uzzināja „Eirodziesmā ‘2014“, kad dziesma „Going All The Way“ finālā izkaroja astoto vietu, taču daudzi pirms un pēc tam minēja, ka tieši „radianti“ būtu bijuši paši kvalitatīvākie Latvijas pārstāvji tā gada konkursā. Nekā, uzvarēja „Aarzemnieki“ ar savu „kūku cepšanu“. Šā gada Eirovīzijas nacionālajā atlasē „MyRadiantU“ jau tika trijniekā, taču dziesma „We Will Be Stars“ nav iekļauta grupas debijas albumā, kas arī saprotami - šajā ripulī skan kompozīcijas, kas lielākoties tapušas Nīderlandē un ierakstītas angļu valodā, turklāt dzied viens pats Jānis, sieva Ilze viņam acīmredzot tolaik vēl nebija muzikāli pievienojusies. Šobrīd “MyRadiantU” pamatkodols Jānis un Ilze atgriezušies Latvijā un novākuši koncertējošo sastāvu: Janis Driksna (vokāls), Ilze Zābaka (vokāls, taustiņi), Edgars Jercums (ģitāra), Didzis Bardovskis (bass) un Kaspars Pļavnieks (bungas). Paši „radianti“ klāsta, ka viņus iedvesmo indī, popa un elektro stilu sintēze, bet no grupām piesauc tādas apvienības kā „U2“, „Phoenix“, „Empire Of The Sun“, Roisinu Mērfiju, „Arcade Fire“, „The Killers“, „Duft Punk“ un tamlīdzīgi. Jāpiekrīt, stilistiski tiešām uz to pusi ir.

PAR. Skan kā īsta „firma“, grūti pat ātrumā atminēties, kura vēl latviešu grupa būtu pieteikusies ar tik rietumnieciski kvalitatīvu un perfekti nostrādātu debijas albumu - ja nu vienīgi „Carnival Youth“. Labā nozīmē vieglas un pozitīvas melodijas, kuras neprasa lielu piepūli to apgūšanā, taču tajā pat laikā nebūt nav seklas vai primitīvas. Pati labākā grupas kompozīcija gan joprojām ir elektrizētā „Going All The Way“, pārējās ir spēkos aptuveni līdzīgas.

PRET. Iesākt albumu ar teju piecus gadus senu un radiostacijās līdz nelabumam jau atklausītu dziesmu („Mysterious Lover“) gan ir totāls glupums - kurš tad tā dara?! Iespējams gan, ka „MyRadiantU“ to darījuši piespiedu kārtā, jo starp nezināmajiem gabaliem nav manāms neviens potenciālais singls - tas ir lielākais albuma mīnuss.