Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Grupas "Apvedceļš" runasvīrs slepus apprecējies

© Privāts arhīvs

Latviešu tautā mīlētās grupas «Apvedceļš» menedžeris un basģitārists, arī 5. Starptautiskā Diksilendu festivāla producents un Umurgas kultūras nama vadītājs Armands Leimanis pēc gadu ilgas draudzības ar «Cēsu alus» speciālisti Sanitu Leimani slepus no draugiem mijuši gredzenus Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļā. Pēc oficiālās ceremonijas jaunā ģimene rīkoja dārza svētkus, un viesi pat nenojauta, ka patiesībā ir atnākuši uz kāzu svinībām.

Bija gan mūzika, gan gaļas cepējs

«Mums nebija tradicionālās kāzas. Tā drīzāk bija neliela atzīmēšana draugu lokā jeb dārza ballīte Mežaparkā. Ieradās tuvākie draugi un grupas «Apvedceļš» mūziķi, arī ģimene, un tad arī atklājām, ka nupat kā esam apprecējušies. Ballīte izvērtās gana lustīga. Mēs bijām par visu parūpējušies. Bija noorganizēti mākslinieki, kas uzstājas, gan gaļas cepējs sarunāts. Tā bija vienkārša ballīte, kur katrs kaut ko uzspēlēja un nodziedāja,» sarunā ar »Vakara Ziņām« stāsta Armands Leimanis. Vaicājot, kā tad kāzas bez dāvanām, mūziķis smej, ka ne jau dāvanās ir visa laime: «Pats galvenais jau bija notikums!»

Armands un Sanita iepazinās pirms gada. Taču pāris vēlas paturēt noslēpumā savu iepazīšanās stāstu. Sanita Armandu nav noskatījusi uz skatuves, un abi nav arī iepazinušies ar mūziku saistītā pasākumā. «Sanita nav fane, bet atbalstītāja. Fani fano un ir visur, bet atbalstītāji ir klāt tajos brīžos, kad tas vajadzīgs,» tā Armands.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Armands neslēpj prieku, ka ir kļuvis par precētu vīru: «Tā ir lietu sakārtošana un attiecību statuss. Tagad, kad pagājušas tikai pāris nedēļas pēc kāzām, vēl neko nevar pateikt, jāskatās, kā būs pēc desmit un divdesmit gadiem.»

Medusmēneša vietā Diksilendu festivāls

Pēc kāzām jaunais pāris nav devies baudīt medusmēnesi un atlikuši to uz rudeni. Šobrīd Armandam visas domas un darbi saistās ap gaidāmo Starptautisko Diksilendu festivālu, ko viņš organizē jau piekto gadu. Šogad festivāls norisināsies tūlīt pēc Jāņu svinībām - 25. jūnijā Limbažu novada Umurgā. Jāuzsver, ka Starptautiskais Diksilendu festivāls Umurgā ir pirmais un pagaidām vienīgais šāda stila sarīkojums Latvijā un Baltijā. Agrāk šis klasiskā džeza paveids Latvijā nav īpaši popularizēts, kaut arī ir daudz šā žanra mākslinieku, kuri darbojas augstā līmenī. Šogad kā nevienu gadu festivāla ietvaros būs arī kārtīgs svētku gājiens. Lai arī laika apstākļi beidzamajā laikā mūs īpaši nelutina, Armands festivāla viesus iedrošina nebaidīties pat no lietus, jo par pasākuma apmeklētāju labsajūtu esot padomāts.