Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Gain Fast - Pāri laikam

© recenzija

Savulaik populārās latvju poproka grupas “Gain Fast” daiļradē beidzies ieilgušais pārtraukums un izdots trešais studijas albums, kurā apkopotas pēdējos divos gados radītās dziesmas.

Šā brīža grupas sastāvā no pašiem pirmsākumiem vairs gan palikuši tikai solists un “Gain Fast” “izkārtne” Kaspars Zlidnis un bundzinieks Andžejs Grauds, bet kā papildinājums tās rindās iesaukti basģitārists Rolands Stepanovs un ģitārists Pēteris Asbahs. Albuma dziesmu aranžēšanā un producēšanā piedalījušies Ingars Viļums, Valdis Indrišonoks un Jānis Kalve, tāpat arī pianists Oskars Tretjuks un ģitārists Gatis Vanags. Pazīstamākie singli no jaunā diska ir “Zvaigznēs ierakstīts” un “Ir jādodas”, kā arī “Jumpravas” slavenā hita “Tālu aizgāja” kaverversija. Jāatgādina, ka grupas iepriekšējie albumi “Viss mainījies” (2007) un “Tas nav no zemes šīs” (2008) ar tādiem gabaliem kā “Vārdi izskan klusi čukstot”, “Kliedz” , “Smaids” un citiem aizgāja “uz urrā”, taču vēlāk kaut kas grupas mehānismā aizlūza - laikam tas saistīts ar basģitārista Didža Bardovska prombūtni. Nu, šķiet, viss ir kārtībā: “Gain Fast” atkal relatīvi aktīvi koncertē un liek par sevi runāt.

PAR. “Gain Fast” savā skanējumā kļuvuši daudz pieaugušāki (kvalitatīvāki), tomēr savus pastāvīgākos fanus (lielākoties meitenes) vienalga nezaudēs. Te ir gan saldeni pophiti (“Daudz par maz”), gan pops ar roka pieskaņu (“Zvaigznēs ierakstīts”), gan pārsteidzoši eksperimentāla skanējuma gabali (“Laika smiltis” un “Par vēlu”), gan uz poproka balādi pretendējošas dziesmas (“Pāri laikam”) utt. Diezgan pārliecinoši plus ļoti labs ģitārists.

PRET. Kopējais iespaids par albumu gan ir tāds, ka tas ir visai... Mīksts. Un saldens. Katru dziesmu atsevišķi klausīties ir interesanti, taču visu šo albumu kopumā - šķebinoši. Nav izprotama daudzu paustā sajūsma par “Tālu aizgāja” kaverversiju - “Gain Fast” to vienkārši nav sacūkojuši, “Jumpravas” dziesma joprojām ir hits, neskatoties uz visiem Kaspara Zlidņa komandas pūliņiem, kuri, cita starpā, šajā apdarē neko lieli nemaz nav bijuši.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.