Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Veiksmīgi aizvadīta pirmā LMT Summer Sound festivāla diena

© Publicitātes foto

29.jūlijā Liepājas pludamlē aizritējusi pirmā LMT Summer Sound festivāla diena. Festivāla organizētāji pauž gandarījumu par lielo apmeklētāju pieplūdumu, kas krietni pārsniedzis iepriekšējo gadu rādītājus. Piektdienas vakara galvenie mākslinieki bija dzīvespriecīgā vācu grupa Milky Chance, kā arī ukraiņu mūzikas leģendas Okean Elzy, kas ļāva baudīt patiesi izcila roka meistarklasi.

„Festivāla pirmā diena aizvadīta veiksmīgi, lai gan informācija par biļešu pārdošanu vēl tiek apkopota, jau tagad zināms, ka esam krietni pārsnieguši pagājušo gadu apmeklējuma rezultātus. Liepāja mūs lutina ar brīnišķīgiem laikapstākļiem un festivāls rit savu gaitu bez aizķeršanās. Šovakar gaidāmas gan sirsnīgas atkalredzēšanās, gan pārsteidzošas tikšanās ar vēl neredzētiem māksliniekiem, “ stāsta festivāla direktore Linda Zajarska. Arī grupa Milky Chance, kas Liepājā ieradās jau piektdienas rītā, pauda sajūsmu par pilsētu, sauli un lielisko festivāla atmosfēru, grupa visu dienu baudīja pludmales priekus un solīja atgriezties Latvijā.

Arī šodien festivāls turpinās un uz tā galvenās skatuves kāps Latvijā tik iemīļotais britu mūziķis King Charles, kā arī viens no pasaules šī brīža aktuālākajiem dīdžejiem Lost Frequences. Tāpat LMT Summer Sound spēlēs tieši festivālam par godu apvienojusies muzikālā apvienība Tā Tā Tā, Latvijas hip hop klasiķis Ozols, strauju starptautisko popularitāti gūstošie Carnival Youth, šarmantā Aija Andrejeva, DaGamba un daudzi citi mākslinieki. Pa dienu LMT Sumer Sound festivāla uzstāsies jaunākā Liepājas mūziķu paaudze, kā arī jau tradicionāli LMT Summer Sound festivāls pasniegs dāvanu Liepājas PopRok skolai.

Festivāla koncerti notiek gan pludmalē, gan Jūrmalas parkā, piedāvājot atpūtas un izklaides iespējas dažādām gaumēm. Festivāla teritorijā būs piecas skatuves - lielākās no tām ir pludmales „LMT skatuve“ un parka „Aldaris skatuve“. Jau ierasti par dzīvespriecīgām festivāla dejām rūpēsies DJ Toms Grēviņš “LMT Straume Ballītē”, bet uz “Jägermeister Stage” uzstāsies labākie Latvijas un ārvalstu elektroniskās mūzikas dīdžeji.

Visiem iPhone un Android vietdtālruņu lietotājiem ir pieejama bezmaksas LMT Summer Sound festivāla lietotne, kurā var iepazīties ar pilnu festivāla programmu, māksliniekiem, teritorijas karti, noteikumiem un atbildēm uz biežāk uzdotajiem jautājumiem. Ērtākai nokļūšanai uz festivālu tiek organizēts LMT Summer Sound ekspresis, kurš kursēs no Rīgas uz Liepāju 28.jūlijā un 29.jūlijā, bet atgriezīsies Rīgā 31.jūlijā.

Sadarbībā ar festivāla galveno partneri Latvijas Mobilo Telefonu arī šogad būs iespēja sekot līdz festivāla tiešraidei LMT piedāvātajā mobilajā televīzijā LMT Straume, bet pēc festivāla šajā vietnē būs iespēja baudīt festivāla mākslinieku koncertu ierakstus.