Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

RTU Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies nakts peldējums

© f64/ Romāns Kokšarovs

Jau otro gadu pēc kārtas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) peldbaseinā norisināsies nakts peldējums, informē Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Pasākums Eiropas sporta nedēļas laikā norisināsies 17.septembrī.

Peldējumā tiek aicināts piedalīties ikviens peldēšanas entuziasts un aktīvā dzīvesveida piekritējs. Pasākuma galvenais vadmotīvs ir popularizēt peldēšanu kā veselīgu un jautru fizisko nodarbi, kas ir piemērota ikvienam neatkarīgi no vecuma, dzimuma un fiziskās sagatavotības.

Līdzīgi kā pērn, arī šogad nakts peldējuma laikā Ķīpsalas peldbaseins pārtaps par sportiskas ballītes mājvietu, kur jautras mūzikas un naktsklubu gaismu pavadībā apmeklētājiem būs iespēja veikt vienu no stafetes peldējuma etapiem un sniegt savu artavu jauna garākās stafetes peldējuma rekorda sasniegšanā. Sasniedzot finišu, katrs stafetes posma dalībnieks saņems diplomu ar savu distancē pavadīto laiku, kā arī sportiskas dāvanas.

Vienlaikus pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja iegūt plašāku informāciju par peldētapmācības iespējām Rīgā, kā arī uzzināt jaunus faktus par peldēšanas aktivitāšu nozīmi grūtniecības periodā un zīdaiņu peldināšanu.

Reģistrācija nakts peldējumam ir iespējama mājaslapā "www.naktspeldejums.lv", kur interesentam jāizvēlas distance un vēlamais starta laiks.

Pirmais nakts peldējums norisinājās pērn decembrī, un tajā pulcējās 500 dalībnieku, kuri divu stundu laikā nopeldēja 33 150 metru garu distanci. Šogad sacensību organizatori plāno sasniegt jaunu rekordu.