Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

29.augusta jubilārs: Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers

HOBIJS. Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers jau trīs gadus ir nopietni aizrāvies ar autosportu un šogad 20. augustā, debitējot rallijkrosā, 1600 klasē, finišēja piektajā vietā © Privāts arhīvs

«Šķiet, tas bija pavisam nesen, kad pabeidzu studijas, atnācu dzīvot uz Liepāju, un, skat, jau septiņi gadi pagājuši un man jau trīsdesmit! Mazliet neticami. Laiks ātri aizskrējis,» secina Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers.

Šodien, savā 30. dzimšanas dienā, aktieris būs uz skatuves - Liepājas teātra 110. sezonas pirmā jauniestudējuma Vecās dāmas vizīte mēģinājumos. Tā ir Frīdriha Dirrenmata traģiska komēdija, ko iestudē režisors Aleksejs Girba no Maskavas, un tās pirmizrāde plānota 10. septembrī. Viktoram šajā izrādē uzticēta mācītāja loma. «Nekad neko tādu neesmu spēlējis, tāpēc man ir ļoti interesanti. Arī pats darbs ir interesants, mēs aktīvi strādājam un cenšamies, lai arī skatītājiem tas patiktu.»

Pēc mēģinājuma jubilārs būs kopā ar savu ģimeni - sievu Zani un dēliņu Lūkasu, kuram ir gads un četri mēneši -, ar tuvākajiem draugiem un mammu, kura atbrauks ciemos no Rīgas. «Visi kopā aizbrauksim kaut kur pasēdēt un mierīgi atzīmēsim manu dzimšanas dienu. Sākotnēji bija doma svinēt lielākā draugu lokā, bet, tā kā ir pirmdiena un vēl tuvojas pirmizrāde, ballīte ar draugiem ir pārcelta uz septembri.»

Bet par saviem trīsdesmit jubilārs saka: «Tas ir tikai sākums. Jūtos labi, viss ir forši, sajūtas ir ļoti pozitīvas! Man ir ģimene, esmu nostabilizējies, esmu iedzīvojies Liepājā. Atceros, kā pēc studijām domāju: pāris gadus nostrādāšu Liepājā un tad noteikti iešu atpakaļ uz Rīgu. Bet šobrīd es varu viennozīmīgi pateikt, ka mana pilsēta ir Liepāja, te ir manas mājas. Jā, man patīk aizbraukt ciemos uz Rīgu pie draugiem, pie mammas un māsām, bet dzīvot es gribu Liepājā,» aktieris ir sapratis.

Viktors stāsta: lai arī vasara paskrēja ātri un ar laikapstākļiem īpaši nelutināja, tā bija notikumiem spilgta. «Biju gan kopā ar ģimeni atpūsties, gan vairāk laika veltīju savam hobijam - autosportam. Nobraucu divās sacensībās - Rally Talsi 2016 un debitēju rallijkrosā [Latvijas rallijkrosa kausa 3. posmā Jēkabpils novada Salas pagastā, Biržos]. Rezultāti? Ir kur tiekties. Patiesībā, izvērtējot ieguldīto darbu un apzinoties, cik lielas finanses varu tam atvēlēt, pat ļoti labi.»

Aktieris atzīstas, ka pirmoreiz auto sacīkstēs braucis jau 16 gadu vecumā, kad viņam vēl nebija auto vadītāja apliecības. «Brālēns Mārtiņš man iedeva savu BMW, un es piedalījos BMW kausā. Bet tā nopietni autosportam esmu pievērsies trešo gadu, esmu uzbūvējis sev mašīnu un šobrīd jau esmu sapratis, ka gribu braukt tieši rallijkrosu,» Viktors aizrautīgi stāsta. Viņš saka paldies savai Zanei, kura ir saprotoša un atbalsta vīra hobiju. «Protams, es zinu, ka viņai nav viegli, jo tas atņem laiku ģimenei un kopābūšanai, bet - paldies viņai par izturību!»

Kad saku, ka drīz jau arī Lūkass, iespējams, gribēs braukt kopā ar tēti, aktieris atteic, ka neko dēlam neuzspiedīs. «Bet, ja viņš kādu dienu teiks: «Tēti, es arī gribu braukt...», es, protams, došu viņam tādu iespēju. Jau esmu sev apsolījies, ka veltīšu visas pūles, lai viņš varētu to darīt. Jau tagad viņam ļoti patīk sēdēt pie stūres, un, kad ņemu nost, ir vislielākās asaras,» stāsta Lūkasa tētis.

Ko jubilāram dzimšanas dienā novēlēt? «Es varu tikai pateikties dievam par visu, kas man dots. Tāpēc vienīgais, ko ne tikai man, bet mums visiem vajadzētu novēlēt, ir iekšējs miers. Lai ir darbs, kas patīk, un lai tas dod gandarījumu. Jo tikai tad rodas jauna iedvesma iet tālāk un piepildīt izvirzītos mērķus.».