Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

APRITĒ: Seši jauni šovi, raidījumi un seriāls

ĪSTAIS VECIS. Telekompāniju rīkoto pasākumu novitāšu pastāstīšanai vadīja Armands Simsons, kurš intervēja arī UgunsGrēka režisori Intu Gorodecku (no labās) un producenti Baibu Salenieci, bet jaunajā sezonā pats vadīs šovu Īstie veči © Publicitātes foto

Nosvinējuši pilngadību kā TV3 vai sagaidot divdesmitgades sezonu kā LNT, abas minētās telekompānijas iepazīstinājušas ar jaunās sezonas novitātēm. Pagaidām laukā valda atvasara, taču drīz vien tumšāko diennakts stundu īsināšanai nāksies vien pievērsties TV aparātam.

Telekanāli TV3 un LNT šajā rudens sezonā skatītājiem piedāvās kopumā sešus pavisam jaunus šovus, raidījumus un seriālu. Kā pavēstīja MTG TV Latvia vadītāja Baiba Zūzena, novitāšu izstrādē telekompānijas lielākoties balstās uz trīs vaļiem: notiekošo pasaules industrijā, skatītāju atsauksmēm un producentu idejām. «Mūsu pamatfokuss ir Latvijā radīts saturs - seriāli ar talantīgiem aktieriem; realitātes šovi, kuros dzimst jaunas zvaigznes un paradās jau pazīstamas sejas; raidījumi, kas ļauj ielūkoties slavenību ikdienā, un tepat Latvijas vidē radīti sacensību šovi. Jau pagājušajā gadā TV3 pasaules vadošie formātu veidotāji uzticēja pirmajam veidot savu jauno šovu formātus. Šogad sadarbība turpinās, veidojot raidījumu Cepiens, kura formāts tiks prezentēts starptautiskajam televīzijas tirgum jau oktobrī Kannu festivāla laikā,» informēja Baiba Zūzena.

Cepiens sāks cepties no 9. septembra piektdienās, to vadīs restorānu dzīves pārzinātājs Jānis Jenzis. Šajā kulinārijas šovā tādu pazīstamu cilvēku kā Baiba Sipeniece-Gavare, Evija Skulte, Dons, Aija Andrejeva u.c. faniem būs iespēja satikt savus elkus klātienē un to virtuvēs pagatavot īpašu, viņiem veltītu maltīti. Savukārt LNT no 12. septembra ceps vienmēr aktuālajai kulinārijas tēmai veltītu raidījumu Mana mamma gatavo labāk nekā tavējā, kas guvis milzu popularitāti jau vairāk nekā 18 pasaules valstīs. Raidījuma laikā tiksies divas ģimenes - mammas ar bērniem, kur pilngadību sasniegušiem bērniem ar mammas padomiem būs jāpagatavo ģimenē iecienīts ēdiens. Raidījumu vadīs Aina Poiša. Par ēdelību liks padomāt arī jaunais relativitātes šovs Īstie veči (TV3 no 5. septembra) kopā ar Armandu Simsonu, kurš arī vismaz nesen bija ieskaitāms kategorijā «īsti vīri sākas no simts». Šova formāts aizgūts no Dānijas. Kā liecina nosaukums, tas būs par īstiem vīriem, viņu draudzību un dzīvesveida maiņu, lai ne tikai zaudētu svaru, bet arī iegūtu pašpārliecinātību par sevi. Dažs pirms šova bijis pat vairāk nekā 140 kilogramu svarīgs, bet producentu mērķis ir nodabūt tos līdz 100 kg. Gan sanākšot.

Gaidītākais sezonas notikums joprojām droši vien būs TV3 seriāls UgunsGrēks, kas 19. septembrī iesāks savu jau 16. sezonu. Kā vēstīja seriāla režisore Inta Gorodecka, arī jaunajā sezonā neiztikt bez detektīvlīnijas turpinājuma un bez slepkavībām, tomēr UgunsGrēkā jau viss notiekot daudzmaz mīlīgi - seriāla varoņi tiekot tikai «mazliet nogalināti», «mazliet paindēti» un «mazliet pašauti»… TV3 jaunajā sezonā piedāvās arī jaunu pašmāju daudzsēriju filmu Šķiršanās formula (no 27. septembra), kur galvenā sižeta līnija caurvīsies attiecību un dažādu dzīves situāciju ainām. Galvenajā lomā būs aktieris Intars Rešetins, kas atveidos ironisku žurnālistu, kurš raksta blogu par paša piedzīvoto šķiršanos un regulāri iekuļas nepatikšanās savas pārlieku lielās seksualitātes dēļ. Lomās - Ināra Slucka, Rēzija Kalniņa, Iveta Pole, Kristīne Krūze, Kristīne Nevarauska, Jana Čivzele, Ivars Puga, Ivars Krasts un Juris Bartkevičs. TV3 gāzīs reitingus riņķī arī ar muzikāli izklaidējošā šova Izklausies redzēts trešo sezonu. To joprojām vadīs Lauris Reiniks, šova starts - 25. septembrī. LNT pretsparam varēs likt jaunu muzikālu raidījumu Mūsu labākās dziesmas Māra Grigaļa vadībā. No 16. septembra trīs mēnešu garumā būs iespēja tikties ar dažādiem mūziķiem un grupām. Ik raidījumu seši jaunie izpildītāji dziedās viesu grupu labākās dziesmas. Raidījumos viesosies Eolika, Dakota, Apvedceļš, Putnu balle, Opus Pro, Tumsa, Labvēlīgais tips, Galaktika un citas grupas.

Vēl TV3 rudens sezonā piedāvās šova Precētie pret brīvajiem otro sezonu, kur ik raidījumu viena meitene dodas uz randiņiem ar trīs puišiem. Jau trešo sezonu ar neparastām izdarībām skatītājus oktobra beigās priecēs šovs Lauku sēta, kura formātā šogad veiktas nelielas izmaiņas. Lai visus lauku darbus spētu apdarīt, dalībnieki sacentīsies pāros - vīrs ar sievu, māsas, māsīca ar brālēnu utt. Vadītāja ampluā arī šoreiz būs atraktīvais Jānis Rāzna. Savukārt tiem, kurus aizrauj interjera pārvērtības un kas vēlas iedvesmoties, lai veiktu pārmaiņas savā dzīvesvietā, LNT piedāvā jaunu mājokļa pārvērtību raidījumu Jauna telpa (tas sācies jau no 25. augusta). Tā mērķis ir parādīt, kā ar vienkāršiem dekorēšanas elementiem pārvērst vidi sev apkārt, ļaujot labi pazīstamai telpai iegūt jaunu elpu. Šo raidījumu vadīs dekoratore Baiba Prindule kopā ar Sandi Miltoviču.