Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Aicina pieteikt labākos sabiedrisko tualešu interjerus

© f64

Villeroy&Boch kopā ar Gustavsberg aicina ikvienu iesaistīties projektā par labāko publisko dāmu un kungu istabu topa veidošanu, piesakot viņuprāt labākās sabiedriskās tualetes Latvijā.

Kopā ar nozares ekspertiem tiks izveidots Latvijā gaumīgāko tualešu 2016.gada tops, kas tiks paziņots novembrī par godu Starptautiskajai Tualetes dienai. Tā mērķis ir veicināt interjera ziņā gaumīgu un funkcionālu tualešu veidošanu Latvijā, parādot labierīcību lomu mūsdienu interjerā.

Publisko dāmu un kungu istabu vērtēšana un topa veidošana šogad Latvijā notiks jau otro gadu. Šoreiz atsevišķa nominācija veltīta energoefektīvām tualetēm, kas ļauj mājoklim kļūt videi draudzīgākam un, atbildīgi izvēloties santehniku, ļauj racionāli izmantot energoresursus, piemēram ūdeni un elektrību. Mūsdienu interjera pasaulē energoefektīva pārvaldība kļūst par neatņemamu dizaina sastāvdaļu - ne tikai domāt par dizainu, bet arī pievērst uzmanību atbildīgai attieksmei pret dabas resursiem, nosakot, kāds ir ūdens patēriņš, jauda un temperatūra, u.tml.

Ikviens var pieteikt publiskās tualetes, sūtot fotogrāfiju un aprakstu uz e-pastu TOP@damistabas.lv. Tās var pieteikt trīs kategorijās - sabiedriskās vietas (restorāni, viesnīcas, kafejnīcas, tirdzniecības vietas u.tml.), sociālās nozīmes ēkas (skolas, slimnīcas, bibliotēkas, muzeji, koncertzāles), kā arī biroji un industriālās celtnes. Atsevišķi nominācijai var pieteikt energoefektīvas tualetes piemērus.

Atšķirībā no pērnā gada, šogad topā var piedalīties tikai jaunie projekti, kas īstenoti laika posmā no 2014.gada 1.janvāra līdz 2016.gada 30.septembrim.

Pēc ANO iniciatīvas 19.novembrī visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Tualetes diena (World Toilet Day), kuras sociālais mērķis ir pievērst uzmanību cilvēku antisanitārajiem dzīves apstākļiem pasaulē, it īpaši nabadzīgo valstu reģionos. Latvijā Tualetes diena tiek veltīta, lai aktualizētu tualešu lomu sabiedrisko ēku mūsdienīgā interjerā.

Pērn kā labākais tualetes projekts Latvijā tika atzīts restorāns “VillAmor” Rīgā, kam sekoja Liepupes muiža (2. vieta) un Mālpils muiža (3. vieta).