Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Kalnciema kvartālā uzstāsies ungāru tautas mūzikas grupa "Dobroda"

© f64

Ungārijas vēstniecība jau otro gadu organizē Ungārijas dienas Latvijā, kuras arī šogad notiks oktobra mēnesī. Ungārijas dienu laikā mēs pievērsīsimies mākslai, vēsturei, mūzikai, dejām, tradīcijām, gastronomijai un vēl daudz kam citam.

Tautas māksla un tradīcijas vēl joprojām ir daļa no ungāru ikdienas. Un šoreiz tās būs iespējams baudīt tepat Rīgā.Kalnciema kvartālā uzstāsies ungāru folkloras grupa "Dobroda", kas klausītājus iepriecinās ar unikālu un autentisku tautas mūzikas brīvdabas koncertu, kura laikā būs iespēja apgūt tradicionālos dančus.

Šis vakars būs veltīts dedzībai, dinamismam un līksmei. Ungāru tautas mūzika vēl joprojām tiek spēlēta Ungārijas ciematos, savukārt ungāru danču mācīšana ir iekļauta UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma, kam jānodrošina neatliekama saglabāšana, sarakstā. Ja esi gatavs koncertam un dančiem, nepalaid garām vakaru Kalnciema kvartālā. Šis būs lielisks koncerts kā maziem, tā lieliem.

Tautas mūzikas grupa "Dobroda" kopā spēlē kopš 2007.gada un tajā apvienojušās vairākas paaudzes. Ansambļa repertuārā ir atrodama visa ungāru tautas mūzika. Viņu misija ir saglabāt šo mantojumu muzicējot, rīkojot mūzikas nometnes un nododot savas zināšanas jaunākajai paaudzei. Lai radītu patīkamu atmosfēru, koncerta laikāKalnciema kvartalā būs iespēja baudīt ungāru ēdienu un vīnus.

Nepalaid garām temperamentīgus un enerģiskus ungāru tautas mūzikas ritmus un 1.oktobrī plkst. 19.00 pievienojies, lai izdzīvotu vēl nebijušas emocijas.