Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Slaveni vīrieši, kuru sievas nav nekādas skaistules

© Scanpix

Daudzi vairs netic tam, ka skaists, bagāts un veiksmīgs vīrietis var būt patiesi laimīgs ilgu gadu kopdzīvē ar sievieti, kuras pievilcība nav uzreiz pamanāma. Ļaudis ar zināmu skepsi izturas pret tādiem teicieniem kā «nepiedzimsti skaista, bet laimīga» vai «skaistums nav galvenais».

Brīdī, kad Holivudu un šovbiznesa pasauli pārņēmis šķiršanās bums (nesen par savu attiecību izbeigšanos, satricinot teju visu pasauli, paziņoja Holivudas megazvaigžņu apvienība Andželīna Džolija un Breds Pits, dažas dienas vēlāk aktieru pāris Naomija Votsa un Ļevs Šreibers, pirms tam Džonijs Deps un Ambera Hērda, Dženifera Lopesa un Kaspers Smārts, Diāna Krīgere un Džošua Džeksons un daudzi citi), šie pāri apgāž vareno un skaisto mīlestības no pirmā acu skatiena priekšstata stereotipu.

»Vakara Ziņas« piedāvātā apskata varones ilgus gadus dzīvo laimīgā kopdzīvē ar Holivudas skaistuļiem, attiecības balstot uz patiesām jūtām, harmonijas un uzticības vērtību izpratnes. Iepazīstot šo pāru attiecību stāstus, kā lai tagad netic psihologiem, kuri saka, ka sieviešu sevis mocīšana trenažieru zālēs, nepārtrauktās diētās un gulšanās zem ķirurga skalpeļa nav īsts mazohisms, kura pamatā ir vēlme nopelnīt mīlestību? Tiek uzskatīts, ka par sevi pārliecinātas sievietes arī savu ārējo izskatu uztver tādu, kāds tas patiesībā ir, proti, adekvāti un patiesi. Tās nekļūst apmātas ar vēlmi iegūt perfektus vaigu kaulus vai vaibstus, superslaidas kājas, palielinātas tvirtas krūtis vai mākslīgas lūpas. Savukārt viņu vīrieši visi kā viens atzīst, ka ir laimīgi.

Patiesībā šis »Vakara Ziņu« apkopojums nav par šo slaveno skaistuļu ne īpaši skaistajām dzīvesbiedrenēm, kuras citi mediji ir paspējuši pat nodēvēt par «neglītajām sievām», bet par to, ka šie vīrieši ir patiešām īsti veiksminieki - ne tikai bagāti, sabiedrībā cienīti, bet viņi ir uzticīgi morāles vērtībām, ciena ģimeni un apliecina to darbos. Viņi ir laimīgi, kādi bagātie bieži vien nemēdz būt. Un tas lielā mērā ir arī šo sieviešu nopelns, jo viņu vīriešiem skaists šķiet viss, uz ko tie noraugās ar mīlestību.

*

Joko Ono savaldzina ar intelektu un seksualitāti

Leģendārais un neparastais britu puišu kulta grupas «The Beatles» zvaigznes, gadsimta mūzikas personības Džona Lenona un japāņu avangarda mākslinieces Joko Ono mīlasstāsts ir zināms gandrīz visiem. Atgādināsim tikai, ka Joko Ono kļuva par Lenona dzīves liktenīgo sievieti un otro sievu, kā arī otrā bērna māti. Viņas ietekmē Lenons mainījās gan kā personība, gan radošs mākslinieks, pieņemot viņas filozofiskos un reliģiskos uzskatus. Lenonam visai nesimpātiskā un ar skarbiem sejas vaibstiem apveltītā Joko, kura bija augusi aristokrātiskā ģimenē, likās kā pilnības virsotne, augstākais intelekts, kuram neviens nespēja līdzināties. Runā, ka Joko Ono Lenonu savaldzināja ar savu nepārspējamo un spēcīgo enerģētiku, seksualitāti un sarunām par dzīves jēgu. Laikā, kad visa pasaule dusmojās, vainoja Joko Ono «The Beatles» izjukšanā un bija neizpratnē par Lenona izvēli, Lenons Joko sauca ne tikai par visas savas dzīves īsto mīlestību, bet arī jēgu un augstāko ietekmētāju.

*

Miljardieri Cukerbergu neinteresē ne modeles, ne dīvas

Viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem, pasaulē populārākās interneta vietnes «Facebook» radītājs un vadītājs Marks Cukerbergs jau daudzus gadus ir kopā ar savu bijušo kursabiedri Priscillu Čanu. Datorģēnijs ar ķīniešu izcelsmes amerikānieti, pediatri Čanu iepazinās 2004. gadā Hārvarda universitātes koridoros. 25 gadu vecumā par jaunāko miljardieri pasaulē nosauktais uzņēmējs un interneta pavēlnieks ilgus gadus tika uzskatīts par visā pasaulē iekārojamāko vecpuisi, tāpēc neviens neticēja, ka Priscillas un Marka romānam būs ilgs mūžs. Jāpiebilst gan, ka datorģēnijs nekad nav arī ilgojies pēc modeļu vai Holivudas skaistuļu sabiedrības. Viņš pats ir teicis, ka Priscilla viņu savaldzināja ar savu vienkāršumu un atvērtību un kopš abu iepazīšanās brīža citas sievietes viņu vienkārši neinteresē. Pirms laulības reģistrēšanas viņi tikās deviņus gadus, un tieši Čana bija tā, kas Cukerbergu atbalstīja, kad viņš uzsāka darbu pie šobrīd tik ietekmīgā sociālā tīkla. Pēc abu kāzām un meitiņas Maksimas Čanas Cukerbergas piedzimšanas 2015. gada 1. decembrī Cukerbergs Čanu vispār sācis nēsāt uz rokām. Abi apgalvo, ka neizmērojamās bagātības viņus absolūti neinteresējot, tāpēc nodevušies filantropiskām un sociālpolitiskām aktivitātēm par veselības un izglītības pieejamību visā pasaulē.

*

Džošs Holovejs nepinas ar daiļām aktrisēm

Kulta seriāla «Pazudušie» («Lost») zvaigzne un sekssimbols Džošs Holovejs ir precējies ar ķīniešu izcelsmes indonēzieti Džesiku Kumalu jau desmit gadus. Sievietes ārējais izskats nebūt nelīdzinās eksotiskas skaistules tēlam, taču aktieris ne reizi nav devis iemeslu savai sievai kļūt greizsirdīgai, kaut arī filmēšanas laukumā ir strādājis ar skaistākajām no aktrisēm, piemēram, Evandželīnu Liliju, un vairākas reizes ticis nosaukts par vienu no skaistākajiem un seksīgākajiem aktieriem uz planētas. «Jā, es zinu, ka patīku sievietēm, un arī viņas man patīk. Būtu lieki to noliegt, bet sieva man uzticas un zina, ka nekad neatļaušos neko vairāk kā vieglu flirtu vai nevainīgu muļķošanos,» reiz atzinies aktieris. Pāris apprecējās 2004. gadā Havaju salās, kur Holovejs tobrīd tikai sāka filmēties savā mūža lomā seriālā «Pazudušie». Pāris audzina divus bērnus.

*

Teiloram nospļauties, ko par viņa laulību domā citi

Jaunais un talantīgais britu kino skaistulis Ārons TeilorsDžonsons, kas kļuvis populārs kā Vronska lomas atveidotājs «Annas Kareņinas» ekranizācijā, kā arī Lenons filmā «Būt Džonam Lenonam», iemīlējās režisorē Semā TeilorēVudā. Britu režisore izskatīguma ziņā ne tikai nevarēja mēroties ar savu partneri, bet bija arī 24 gadus par viņu vecāka. Kamēr apkārtējie, pirkstu pie deniņiem piedūruši, norādīja jaunā pāra virzienā, aktieris veiksmīgi nofilmējās Semas TeiloresVudas filmā, kā arī apprecēja interesanto un nepieradināmo angļu režisori. Abu laimīgajā laulībā pasaulē jau nākuši divi bērni. Pats Ārons tikai nosaka, ka viņam nospļauties, ka visa pasaule neuzskata viņa sievu par diženu skaistuli vai vecuma ziņā uzskata par nepiemērotu partneri, viņam citas šajā dzīvē vairs nevajagot!

*

Kriss Nots ieskatās vienkāršā oficiantē

Holivudas aktieris un uzņēmējs, vairāku klubu un restorānu īpašnieks Kriss Nots, kurš pasaules slavu iemantoja, atveidojot kulta seriāla «Sekss un lielpilsēta» galvenās varones Kerijas Bredšovas lielo mīlestību un ideālo jeb «Lielisko vīrieti», reālajā dzīvē par sapņu princi kļuva oficiantei - Tarai Vilsonei. Viņa ir ļoti vienkārša sieviete un ārējā izskatā ļoti attāla no Holivudas ierastajiem skaistuma standartiem. Kriss un Tara iepazinās 2004. gadā aktiera izveidotajā Ņujorkas muzikālajā bārā - restorānā «Cutting Room», kur jauniesācēja aktrise bija atnākusi, lai pieteiktos darbā. Tāpat kā Krisa Nota atveidotais seriāla varonis, arī pats aktieris ilgi vilcinājās, lai vestu savu iemīļoto pie altāra, bet, kad to beigās izdarīja 2012. gadā, viņš bija jau kļuvis par dēla Oriona Kristofera tēvu.

*

Ouena mīļotā līdzinās stingrai skolmeistarei

Vairāk nekā 20 gadus laimīgā laulībā dzīvo arī viens no pasaulē iekārojamākajiem vīriešiem kinoaktieriem Klaivs Ouens. Neraugoties uz to, ka viņam piedēvēti romāni ar skaistajām Holivudas kolēģēm Andželīnu Džoliju, Džūliju Robertsu, Dženiferu Anistoni un Nikolu Kidmenu kino projektu filmēšanas laikā, Ouens ir uzticīgs savai sievai Sārai Džeinai Fentonai. Ar maza auguma tumšmati, kura matus vienmēr nēsā rūpīgi saspraustā copē, atgādinot stingru skolmeistari, un mazpazīstamo britu aktrisi Ouens iepazinās teātrī 90. gadu sākumā. «Young Vic» teātrī Londonā abiem aktieriem vajadzēja atveidot galvenās lomas slavenās Šekspīra lugas «Romeo un Džuljeta» iestudējumā. 1995. gadā pēc kāzām Sāra teātra aktrises karjeru pameta un pievērsās ģimenes dzīvei, kā arī abu bērnu - meitu Hannas un Īvas - audzināšanai. «Pazīšanās ar slavenām un skaistām sievietēm - tas ir mans ikdienas darbs. Taču neviena no šīm skaistulēm mani nesaista kā sieviete. Viņas man nevar dot to, ko katru dienu man sniedz sieva,» lepojas Ouens.

*

Vensāns Peress ir sievas lielākais fans

Šī pāra attiecību stāsts līdzinās ziepju operas «Santa Barbara» sižetam. Pie franču aktiera Vensāna Peresa sāniem allaž gozējušās skaistākās Francijas sievietes - Karla Bruni, Žaklīna Biseta un Katrīna Deneva. Taču kā bez prāta aktieris palika un iemīlējās senegāliešu izcelsmes meitenē ar eksotisko ārieni - Karīnā Sillā, kura gan Vensānu pameta viņa labākā drauga, leģendārā franču aktiera Žerāra Depardjē dēļ. Depardjē un Karīna kopā pabija tikai dažus mēnešus, un, tikko kā sieviete palika grūta, pāris izšķīrās. Vensāns Peress tik ļoti pārdzīvoja izjukušās attiecības, ka pēc pāris gadiem pierunāja savu mūža mīlestību atgriezties pie viņa kopā ar sava labākā drauga bērnu. 1998. gada decembrī pēc teju desmit gadu ilgas pazīšanās tika svinētas kāzas, kurās vedējs bija pats Depardjē. Depardjē un Karīnas Sillas meitai Roksanai ir jau vairāk nekā 20 gadu, un bez viņas Peresa un Sillas ģimenē aug vēl trīs bērni - meitas Imana un Tesa, kā arī dēls Pablo. «Esmu savas sievas lielākais fans. Es sajūsminos pat par katru vārdu, ko viņa pasaka,» - tādas slavas himnas Peress joprojām dzied savai laulātajai draudzenei, kura savu aizraušanos ar aktiermeistarību kopdzīvē ar aktieri nomainījusi pret dramaturģiju un rakstniecību.

*

Džekmena dzīvesbiedre iesmej par savu svaru

Viens no planētas seksa simboliem, austrāliešu aktieris Hjū Džekmens, kurš pasaules slavu ieguva ar filmām «Ilūzija», «Vilknadzis» un «Xcilvēki», ar izskata ziņā it kā necilo austrāliešu aktrisi Deboru Lī Fernesu laulībā dzīvo jau 20 gadus. Viņi iepazinās 1991. gadā, kad par Džeksonu 13 gadus vecākā Debora bija Austrālijā pieprasīta TV aktrise, bet Hjū - aktieris iesācējs. Abi filmējās slavenā austrāliešu detektīvseriālā «Korelli», un galveno varoņu mīlasstāsts uz ekrāna ātri vien attīstījās arī dzīvē. Džekmens, būdams aktīvs kristietis un dziļi reliģiozs cilvēks, pēc ilgas pierunāšanas savu mīļoto sievieti pie altāra veda 1996. gadā. Uz skauģu un nelabvēļu kritiku par abu attiecībām Lī Fernesa vienmēr atbild ar humoru. «Neslēpšu, ka vecumam ir nozīme. Tomēr Hjū vienmēr ir bijis nobriedušāks par mani, tāpēc mēs viens no otra daudz gūstam. Protams, man ir lielāka dzīves pieredze un arī... svars,» kādā intervijā, kuras viņa sniedz visai reti, atklāja aktiera sieva. Ģimenes un mīļotā vīra karjeras attīstības labā viņa ziedoja savu karjeru, lai vienmēr būtu Džekmenam līdzās kā uzticama dzīves partnere. Ģimenes laimi aptumšoja tikai fakts, ka pēc divām neveiksmīgām grūtniecībām pārim vairs nevarēja būt pēcnācēju, bet lielās mīlestības vārdā abi lēma par labu adopcijai. 2000. gadā Džekmena ģimenē ienāca dēls Oskars Maksimialans, bet 2005. gadā - meita Ava Eliota.

*

«Doktors Hauss» slēpj sievu no sabiedrības

Angļu aktieris Hjū Lorijs, kurš laika posmā no 2004. līdz 2012. gadam mediķu kulta seriālā «Doktors Hauss» atveidoja slaveno ārstu Gregoriju Hausu, filmēties seriālā pārtrauca, jo nevēlējās kārtējos deviņus gada mēnešus pavadīt šķirti no savas ģimenes un mīļotās sievas Džo Grīnas. Ar teātra administratori Grīnu aktieris iepazinās astoņdesmito gadu beigās, bet apprecējās 1989. gadā. Gandrīz 30 gadus garo laulības dzīvi bagātināja trīs bērnu nākšana pasaulē. Lorijs, kurš 2011. gadā pat iekļuva Ginesa rekordu grāmatā kā vairāk skatītākais vīriešu lomas atveidotājs televīzijā, reiz izteicās, ka teātra administratore Džo Grīna viņu ir savaldzinājusi ar savu loģisko domāšanu un aso prātu. Par savu ģimenes dzīvi un sievu aktieris izsakās reti, jo sargā to no liekas publicitātes. Aktieris pat neņem sievu līdzi uz nozīmīgām balvu ceremonijām. 2008. gadā gan viņš atzina, ka laulība bijusi uz sabrukšanas robežas. Filmējoties slavenajā seriālā, Lorijs gada lielāko daļu pavadīja Holivudā un šķirti no ģimenes Londonā. Viņš iegādājās pat villu Losandželosā un vēlējās pārvietot uz to savu ģimeni. No šī nodoma aktieris atteicās un mīlestības dēļ ziedoja savu karjeru seriālā. «Mūsu 20 gadus ilgajās attiecībās ir liels laiks. Taču ar gadiem tās kļūst aizvien stiprākas,» atzinis Lorijs.

*

Brosnans izvēlas sievieti ar lieko svaru

Viens no labākajiem Džeimsa Bonda lomas atveidotājiem, aktieris Pīrss Brosnans par sievu izvēlējās nebūt ne klasisku «Bonda meiteni», lai gan «aģenta 007» laikā no skaistuļu un Holivudas aktrišu pielūgsmes ne atkauties nevarēja. Aktiera sieva nu jau 15 gadus ir TV šovu vadītāja Kīlija Šeija Smita. Par mīlestību pret sievu aktieris nerimst stāstīt teju vai katrā intervijā. Ar Kīliju Pīrss iepazinās Meksikā 1994. gadā, kad sieviete bija ieradusies viņu intervēt. Intervija ievilkās, un kāzas tika svinētas 2001. gadā. Turklāt Holivudas zvaigznes laulātā draudzene ir tālu no Holivudas standartiem. Neraugoties uz sievas liekajiem kilogramiem, kuplajām sievišķajām formām un to, ka tabloīdi nebeidz ironizēt par Smitas figūru, Kīlija, pēc aktiera vārdiem, ir pati seksīgākā sieviete pasaulē. «Mana sieva ir viena no miljona. Esmu laimīgs, ka mēs esam satikušies,» kādā intervijā teica Brosnans.