Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Raimonda Vazdika. Velosipēds piedāvā pārsteigumus

BRĪVĪBA. Pirms diviem gadiem tikusi pie sava velosipēda, aktrise Raimonda Vazdika jau sapratusi: velosipēds piedāvā pilnīgu brīvību, svaigu gaisu un negaidītus pārsteigumus © Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

«Kad pirms pāris gadiem sev dzimšanas dienā uzdāvināju velosipēdu, man atklājās pavisam cita Rīga. Es biju liela staigātāja,biju pieradusi daudz staigāt kājām, bet, uzkāpusi uz velosipēda, sapratu, ka Rīga velosipēdistiem ir diezgan draudzīga,» saka aktrise Raimonda Vazdika. Viņa Neatkarīgās lasītājiem iesaka izmēģināt Rīgas veloceliņus.

Izpētījusi pilsētas veloceliņus, Raimonda Vazdika savā pirmajā lielajā izbraucienā devās gar Daugavu uz Ķengaraga pusi - pa Daugavas promenādi līdz pat Rumbulai. «Tur man atklājās tik skaistas ainavas un panorāmas! Es tiešām biju pārsteigta, kā tur viss ir sakopts, cik tur viss ir skaisti, ir pat soliņi ar skatu uz Daugavu, kur piestāt, pasēdēt un pameditēt. Un beigās mani vēl gaidīja Rumbulas peldvieta! Es biju ārkārtīgi apmierināta,» aktrise sajūsmināti stāsta, piebilstot, ka peldēšanās šobrīd laikam vairs nav tik aktuāla, bet pa veloceliņiem varot aizbraukt arī līdz Lucavsalas peldvietai, kas esot brīnišķīga, tāpat arī ērti varot nokļūt līdz Mežaparkam, kur atveldzēties Ķīšezerā.

«Mans aicinājums varētu būt tāds: atrodiet sev velodraugu, kaut gan... var braukt arī vienatnē, nav nekādas vainas! Salieciet mugursomā pīrādziņus, maizītes, tēju vai kafiju un vienkārši dodieties nezināmā virzienā - tur, kur rāda veloceliņu zīmes. Galapunkti ir ļoti dažādi. Es esmu braukusi uz Baltezeru, uz Berģiem, uz Mežaparku, gar Daugavmalu līdz Andrejostai, pa Skolas ielu līdz Bastejkalnam, pa Skanstes ielu - tur vakaros var vērot brīnišķīgu saulrietu. Esmu braukusi arī uz Juglu - turp ved ļoti labs veloceliņš. Reizēm tikai ir problēma, ka veloceliņu zīmes kaut kur pazūd, un tad jābūt apķērīgam, kurā vietā nogriezties,» Raimonda Vazdika dalās savā pieredzē.

Aktrises lielākais velopiedzīvojums bija dienā, kad viņa bija nolēmusi izpētīt veloceliņu Rīga-Jūrmala un aizbraukt pie mammas uz Lielupi. Pārbraukusi pāri Vanšu tiltam, viņa neredzēja norādi, kurā virzienā jādodas tālāk, lai nokļūtu Jūrmalā. Viens ceļš aizgāja pa labi, otrs - pa kreisi. «Īpaši neiedziļinoties, kurp tie varētu vest, nogriezos pa kreisi un braucu, un braucu - tur bija Uzvaras bulvāris un Māras dīķis, un Mārupīte... Skaidrs, ka tas nebija Jūrmalas virziens, taču man tā patika šis ceļš, ka nolēmu braukt, kur zīmes rāda. Un es aizbraucu līdz Mārupei, kur atklāju tādas vietas, ko bez velosipēda nemūžam nebūtu ieraudzījusi, pat nezināju, ka Rīgas apkaimē tādas vispār ir,» stāsta Raimonda Vazdika, neslēpjot, ka bijusi patiesi pārsteigta. Viņa sapratusi: velosipēds piedāvā pilnīgu brīvību, svaigu gaisu, pārsteigumus, iespēju piestāt, kur vien vēlies, lai paklausītos putnu dziesmās, aptaustītu katru iepatikušos krūmu, puķi un akmeni. «Manuprāt, tā ir viena no lieliskākajām atpūtas iespējām. Un vēl jau nav tik auksts, vēl var izbraukt - kamēr kokos ir vēl pēdējās rudens lapas,» aktrise iesaka.

Pie mammas viņa aizbrauca citā dienā, un arī par veloceliņu Rīga-Jūrmala aktrise ir sajūsmā. Jo īpaši viņai patika ceļa posms no Imantas līdz Priedainei, kas esot skaists un pat romantisks. «Mamma gan brīnījās, kā es tik tālu atbraucu, bet kilometru ziņā tas nav nemaz tik tālu,» aktrise nosaka un piebilst, ka ir apņēmības pilna nākamajā vasarā meklēt atkal jaunus veloceliņus un turpināt atklāt vēl neiepazīto Rīgu.