Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

APRITĒ: Krāsaini sapņi, klauni un baloži

RED&BLUE. Latvijas klaunu duetu Red&Blue – Jekaterinu Mihailovu un Genādiju Kantaroviču – pasaulē pazīst tieši pēc šī nosaukuma, kas radies, pieskaņojoties viņu krāsainajiem kostīmiem © Publicitātes foto

«Mana mīlestība pret cirku sākās jau agrā, agrā bērnībā, un tā joprojām nav pārgājusi. Vispirms biju gaisa vingrotāja, pēdējos 15 gadus strādāju duetā ar vīru,» saka Rīgas cirka māksliniece Jekaterina Mihailova.

Kopā ar dzīvesbiedru Genādiju Kantaroviču viņi ir klaunu duets Red&Blue. Rīgas cirka jaunās programmas nagla.

Krāsaino sapņu šovs - šāds nosaukums dots jaunajai Rīgas cirka programmai, ko, palikuši bez savām mājām, cirka mākslinieki šajā rudenī rāda kultūras namos visā Latvijā. Šovakar viņi būs Jūrmalas kultūras centrā, rītvakar - kultūras namā Enerģētiķis Salaspilī, sestdien - Rēzeknes pilsētas kultūras namā, svētdien - Valmieras kultūras centrā. Šo programmu varēs redzēt arī Teātra namā Jūras vārti Ventspilī (1. novembrī), Maskavas namā Rīgā (3. novembrī), kultūras namā CATA Cēsīs (4. novembrī), Krustpils kultūras namā Jēkabpilī (6. novembrī) un Rīgas Latviešu biedrībā (13. novembrī).

«Tikko esam atgriezušies no viesizrādēm Igaunijā un ar prieku pieņēmām Rīgas cirka direktores Lolitas Lipinskas piedāvājumu piedalīties šajā programmā. Tajā apvienojušies galvenokārt Latvijas cirka mākslinieki, kuri ir ļoti profesionāli un kurus daudzviet pasaulē labi pazīst,» stāsta Jekaterina Mihailova, paskaidrojot, ka tāda ir cirka mākslinieku profesijas specifika - regulāri braukt viesizrādēs. Arī viņa kopā ar vīru vairāk ir viesizrādēs nekā mājās Rīgā - uzstājas Skandināvijā, Ķīnā, Korejā, Turcijā, Vācijā, Holandē un piecus gadus pēc kārtas ir populārā Francijas televīzijas raidījuma Music Art Show dalībnieki. Arī pēc Krāsaino sapņu šova izrādēm Latvijā viņi jau novembra beigās atkal dosies uz Franciju.

«Tā kā mūsu jaunā programma tiek rādīta nevis cirkā, bet uz skatuves, mēs diemžēl nevarēsim skatītājiem parādīt lielos dzīvniekus. Bet mums būs brīnišķīgi numuri ar kaķiem, ar suņiem, ar baložiem, kas ir ļoti rets dresūras žanrs. Tāpat būs arī gaisa vingrotāji, ekvilibristi, numurs ar milzu ziepju burbuļiem, uzstāsies Rīgas cirka balets, un, protams, neiztikt arī bez klauniem!» saka Jekaterina Mihailova. Viņa ar lepnumu stāsta, ka šajā programmā piedalīsies arī viņas un Genādija meita Poļina (10), kura arī ir jau profesionāla cirka māksliniece - ekvilibriste. Starp citu, viņa nupat ieguvusi 2. vietu X Starptautiskajā bērnu un jauniešu cirka mākslas festivālā Parad Alle 2016, kas no 19. līdz 21. oktobrim notika Daugavpilī un kurā piedalījās 70 dalībnieki no 14 kolektīviem, kas pārstāvēja sešas valstis: Latviju, Lietuvu, Krieviju, Baltkrieviju, Itāliju un Zviedriju.

Bet par klaunu dueta Red&Blue priekšnesumu šajā programmā Jekaterina Mihailova saka: lai iepriecinātu Latvijas skatītājus, tajā apkopotas viņu vislabākās reprīzes. «Mēs ļoti mīlam strādāt mājās, jo mūsu skatītājs ir ļoti uzmanīgs, ieinteresēts, pateicīgs. Vienmēr mūs labi sagaida un atbalsta. Tāpēc esam parūpējušies, lai viņiem nebūtu garlaicīgi, lai ikviens paliktu apmierināts.»

Bērniem līdz trīs gadu vecumam ieeja bez maksas (ja neaizņem atsevišķas vietas).