Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

"Baltic Beach Party" uzstāsies Reigani, Madcon un daudzas citas grupas

© f64

Festivāla “Baltic Beach Party” rīkotāji nākuši klajā ar virkni dažādu jubilejas gada jaunumu, kas nozīmē, ka pludmales festivāla desmitās dzimšanas dienas svinēšana tiek uzskatīta par atklātu.

Šodien notikušajā preses konferencē tika prezentēti šā gada īpašie viesi, nosaukta desmitgades grupa, kā arī izziņots īpašs pārsteigums visiem apmeklētājiem – festivāls šogad notiks trīs dienas.

“Ja pirms desmit gadiem, kad pirmo reizi ienāca prātā doma sarīkot tusiņu pludmalē, kāds būtu teicis, ka šodien “Baltic Beach Party” būs tāds, kāds tas ir kļuvis desmitgades svinību reizē, visticamāk mēs daudznozīmīgi būtu pasmaidījuši. To nevar izstāstīt ne vienā, ne desmit, ne arī miljonos teikumu, kā tik visādi ir gājis un kas noticis šo gadu laikā, bet viens ir skaidrs – iespējams pati fundamentālākā desmit gadu atziņa ir fakts, ka tas viss nekad un nekur nebūtu bijis iespējams, ja cauri visiem šiem gadiem festivālam nebūtu bijuši tik daudz uzticīgu apmeklētāju. Tieši tāpēc sajūta ir tāda, ka ne jau mēs vieni paši, bet visi tie simti tūkstoši, kas pirmajā desmitgadē ir bijuši daļa no bīčpārtija ir pelnījuši šajā īpašajā gadā jau trīs dienas un naktis uzgriezt muguru tam, kas katru dienu padara dzīvi pārāk nopietnu un sarežģītu, lai jaudīgi, krāsaini un, piedzīvojot visdažādākos notikumus, nosvinētu festivāla desmitgadi!” festivāla rīkotāju komandas vārdā svinību gadu piesaka “Baltic Beach Party” autori, brāļi Raivo un Mareks Mediņi.

Komentējot šā gada “Baltic Beach Party” īpašo viesu sarakstu, rīkotāji uzsver, ka galvenā festivāla filozofija nav mainījusies, jo svarīgākais ir radīt pasauli, kurā ikvienam festivāla apmeklētājam būtu visplašākās iespējas izvēlēties no iespējami vairākiem un dažādākiem mūziķiem, grupām un māksliniekiem. Šogad festivālā Liepājā, lai uzstātos pašā jūras krastā, kā īpašie viesi ierodas visdažādāko tautību mūziķi no deviņām ar pusi valstīm.

Par kārtīgu ziemeļu roku parūpēsies vairākkārtēji Somijas mūzikas balvas ieguvēji, vairāku platīna un zelta disku īpašnieki THE RASMUS. Pilnā sastāvā uz Liepāju pošas arī āfrikāņi no Norvēģijas MADCON, kuru līdz šim spilgtākais un pamanītākais darbs ir megahits Beggin'. Viņu mūzikas stils tiek aprakstīts kā retro-urbānais, kurā saklausāma ietekme no daudziem un dažādiem stiliem. Liepājā šogad uzstāsies arī viens no pasaules TOP DJ, mūziķis un producents no Vācijas ATB. Krievijas rokmūziku šogad uz “Baltic Beach Party” skatuves pārstāvēs melodiskie rokeri no Maskavas ZVERY, kuri sešas reizes pēc kārtas saņēmuši Krievijas mūzikas televīzijas “Muz-TV” balvu “labākā rokgrupa”. Par iespaidīgu izrādi jubilejas gadā parūpēsies šovgrupa no Rumānijas SISTEM, kuri dzīvajos koncertos uz demonstrē patiešām krāšņu skatuves šovu. Šī ir visā pasaulē unikāla grupa, kas apvieno perkusionistus, kuri spēlē uz metāla bundžām, plastmasas mucām un citiem netradicionāliem mūzikas instrumentiem. Saulaina R`n`B, hip hop, dance un reggae cienītājus iepriecinās grupa no Nigērijas TUKLAN! Kā patīkams pārsteigums festivālā tiek gaidīti SKIP THE USE no Francijas, kuri sola “sprāgstošu punky glam rock mūzikas kokteili”. Deju mūziku festivālā piedāvās arī DJ SASH no Vācijas, kurš pamatoti tiek saukts par leģendu Eiropas deju pasaulē. Šajā gadā viņš atgriezies uz skatuves, lai no jauna pārsteigtu. Garāžroka paraugstundu Liepājā gatavo šobrīd populārākā Igaunijas rokgrupa BEDWETTERS. Nu jau vairs nav svarīgi kuro gadu, bet klāt būs arī par “Baltic Beach Party” vienu no simboliem jau sen kļuvušie vācieši, funrock brigāde AUDIOSMOG, kuri tieši Liepājas pludmalē sniegs savu vienīgo šā gada konci pasaulē. Par vasarīgiem toņiem festivālā šogad parūpēsies deju mūzikas projekts no Lielbritānijas DARIO G.

Visbeidzot! Par godu festivāla jubilejai, ar sensacionālu priekšnesumu, pirmo un vienīgo reizi šajā desmitgadē uzstāsies igauņu kantrī pank grupa REIGANI, kuri patiešām nopietni gatavojas festivālam “Baltic Beach Party”.

“”Baltic Beach Party” ir reiz tā vieta, kur nu jau trīs dienas un trīs naktis veselīgi izdauzīties. Šis ir festivāls, uz kuru braucot vai nākot, mājās tiek atstātas kaklasaites, augstpapēžu kurpes, tituli, amati un pienākumi, lai aiz festivāla durvīm paliktu rūpes, ikdiena un pienākumi. Tieši tādēļ par „Baltic Beach Party” desmitgades grupu aicinājām karstos igauņu puišus jeb grupu REIGANI, ” stāsta festivāla komandas pārstāve Maija Kalniņa.

Kā ierasts, īpašie viesi, lai gan nozīmīga, tomēr būs tikai daļa no tā, kas ir “Baltic Beach Party”. Tāpat kā citus gadus, arī šogad pasaule Liepājas pludmalē piedāvās dažādus citus gan muzikālus, gan citāda satura notikumus. Bez Lielās skatuves, šogad būs jaudīga „Zelta Saulrietu” skatuve, kas šogad vēl skaļāk turpinās „Beach Rock.LV’ tradīcijas, būs arī Meka deju un elektroniskās mūzikas zinātājiem “Beach Dance House”, būs un notiks arī pasākumi pašiem jaunākajiem pludmales ballītes apmeklētājiem, savu kā vienmēr atradīs arī sportisku aktivitāšu piekritēji, dažādu šovu un priekšnesumu cienītāji, ikvienu apmeklētāju gaidīs arī konkursi, atrakcijas un daudz citu pārsteigumu.

Kā viens no pamanāmākajiem un spilgtākajiem jaunumiem tiek plānots projekts “Liepājas Dzintara zelta mirkļi”. Tā būs īpaša programma, kura tiek veidota, lai “Baltic Beach Party” desmit gadu jubilejas reizē, atzīmētu un atsauktu atmiņā Latvijas festivālu vectētiņa nepārvērtējamo nozīmi festivālu kultūrā.

“Baltic Beach Party” biļešu tirdzniecība sāksies 25.maijā. Savukārt, informācija par to cenām sekos tuvākajās dienās.