Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

Reperim Ozolam "cepurē met" retais

Izrādās tikai retais garāmgājējs apstājas un ievēro, ka tunelī muzicējošais puisis ir Latvijā pazīstams repmūzikas izpildītājs Ozols. Bet vēl retāk kāds apstājas, lai iemestu cepurē naudu.

Tā noskaidrojās interaktīvās kampaņas "Attieksme pret naudu" veiktajā eksperimentā pilsētas ielās, kuru rīko kredītkompānija "Ferratum Latvia".

Lai noskaidrotu, cik iedzīvotāji ir gatavi maksāt ielas muzikantam, kā arī to, cik vispār cilvēki ir vērīgi pret ielās notiekošo, kampaņas "Attieksme pret naudu" rīkotāji lūdza repmūzikas izpildītājus Ozolu, Nātri un Kārli Feldmani uz brīdi iejusties ielu muzikantu lomā.

Lielākā daļa garāmgājēju repojošus puišus tunelī uztver kā pilsētas ikdienas fonu un vienaldzīgi iet garām. Interesanti, ka, atpazīstot mākslinieku, cilvēki nevis apstājas, bet satraukumā "met līkumu". Zīmīgi, ka interesi izrāda un ziedo sieviete vidējos gados un jaunietis, kas acīmredzami ir šī mūzikas stila piekritējs. Solīdi ģērbts vīrietis speciāli apstājas, izvelk naudasmaku, pārskaita monētas un nāk atpakaļ, lai iemestu tās uz zemes esošajā cepurē.

Ozols, spēlējot 30 minūtes pilsētas tunelī, nopelnīja 0,80 LVL. Pieņemot, ka līdzīgi var nopelnīt katru pusstundu, mēneša alga sastādītu 256 LVL (8 stundas dienā, 20 dienas mēnesī).