Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

Māris Grigalis atklāj, ka viņam ļoti labi padodas bērnu audzināšana

© F64

LNT laika ziņu pavēlnieks un divu dēlu tētis Māris Grigalis intervijā žurnālam Patiesā Dzīve atklāj, ka ļoti piedalās bērnu audzināšanā un viņam tas arī padodas.

Pat sieva to ir atzinusi. «Un te nu varu teikt, ka tas ir, pateicoties manam vecumam. Ja tas būtu pirms gadiem divdesmit, zinot, kāds biju vecumā, ko saista ar jaunības maksimālismu... Man bija jāizdzīvo tas posms, lai tagad ar pilnu atdevi varētu apzināties, ka man ir ģimene. [..]

Vecākajam puikam Kristeram ir četri gadi, viņš jau pa gabalu redz, ka braucu pa ceļu, un skrien pretī.

Apstājos, paņemu klēpī, stūrējam uz mājām, un viņš ir tik priecīgs. Tā ir tik kaifīga sajūta - esi kā zaķu tēvs, kas ar ābolu maisu skrien mājās. Un visi bērniņi gaida. Nu, ko vēl vairāk?» viņš saka, atklājot, ka laiku ar bērniem pavada dauzoties un spēlējoties. «Esmu policists, bandīts, ārsts, šoferis un ūdenslīdējs. Varu skraidīt apakšbiksēs tāpat kā bērni. Es izbaudu tādas lietas. Jaunībā domā: nu, ko tad es, tas nebūs stilīgi. Bet tagad es to izgaršoju. Un arī bērni jūt, ka ar tēti var dauzīties, spēlēties, ir interesanti, tētis nav iegrimis grāmatā, žurnālā, seriālā, filmā, varu pilnvērtīgi veltīt uzmanību. No lego klučiem ceļam mājas, pēc tam spēlējamies. Tajā brīdī kopā ar bērnu esmu viņa vecumā un kategorijā.