Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide

Austrijā dzīvojošajai latviešu dziedātājai Baibai vasarīgs singls

© Publicitātes foto

Austrijā dzīvojošā latviešu dziedātāja un producente Baiba (pilnā vārdā Baiba Dēķena) izdevusi singlu “I Can Tell You My Sins” no drīzumā gaidāmā albuma “Lighter”.

I Can Tell You My Sins ir viena no pirmajām dziesmām, kurā Baiba atklāj savu kaislību pret elektronisko mūziku, meklējot jaunus izpausmes veidus popmūzikas žanrā.

Šis skaņdarbs ir tumšs, bet tā jutekliskās noskaņas iemieso cerības un izmisumu, kāds mīt jaunos mīlniekos. Vēlme un vienlīdz arī bailes atklāties, saplūst vienam ar otru, atklāt savus visslēptākos noslēpumus, grēkus un vēlmes. Tajā pat laikā dziesma ir arī trausla - gluži kā jauna mīlestība. Šis skaņdarbs jāklausās melanholiski skaistās vasaras naktīs, baudot mīļotā klātbūtni un pieskārienus,” stāsta dziedātāja.

Baiba ir latviešu mūziķe, kura šobrīd dzīvo Insbrukā. 2017. gadā viņa laida klajā debijas albumu “These Storms”, kas tapa sadarbībā ar austriešu producentu Kristofu Holcknehtu. Šajā laikā Baiba sāka solomākslinieces un producentes karjeru, arvien vairāk virzoties prom no saldsērīgās dziedātājas tēla un meklējot jaunus veidus, kā eksperimentēt elektroniskajā popmūzikā. Viņas singli Running, Light Inside, Touch You Right un “You Don’t Know Me” atskaņoti radiostacijās teju visā Eiropā, kā arī pieminēti vairākos mūzikas blogos Kanādā un Amerikā. Baibas pirmais gaidāmā albuma singls “Waiting” tika iekļauts ikdienas rotācijā vienā no lielākajām Austrijas radiostacijām FM4, bet novembra vidū šis skaņdarbs nonāca Eiropas Neatkarīgās mūzikas topa (Official European Independent Music Charts) 19. vietā un saglabāja vietu Top 50 līdz pat šā gada martam.