Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide

"Princese" Katrīna Puriņa šuj bēbīšu drēbītes

© f64

"Ideja par zīdaiņu drēbīšu kolekciju man radās pirms četriem gadiem, kad gaidīju pasaulē ierodamies savu pirmo atvasīti Beatrisi: staigāju pa veikaliem, meklēju smukas drēbes, bet tikai retā veikalā atradu to, kas patiešām patīk. Un, kad meitiņa piedzima, sapratu, ka piecdesmit procenti no nopirktā ir smuki tikai uz pakaramā, jo praktiski bez roku izlaušanas tos apģērbus bērnam nebija iespējams uzvilkt," stāsta LNT šova Latvijas princese pirmās sezonas uzvarētāja un topošā vecmāte Katrīna Puriņa un nu plašākai sabiedrībai prezentējusi zīdaiņu stilīgu drēbīšu kolekciju Mondolini baby by Katrina Purina, kas radītas bērniem no trim mēnešiem līdz gada vecumam.

Laika posmā no idejas par kolekciju līdz tās realizācijai Katrīna ir laidusi pasaulē jau savu otru atvasi – meitiņu Šarloti, kurai ir deviņi mēneši un kura bijusi šīs kolekcijas iedvesmas avots un arī modele. "Savas modīgās bēbīšdrēbīškolekcijas procesā es sapratu, ka gribu, lai cilvēki pasmaida, redzot foršus bēbjus un bērnus," saka Katrīna un izstāsta, ka viņas darināto tērpu pamatā ir balts vai rozā 100% kokvilnas body, kas apcakināts ar Swarovski kristāliem, tillu, dabisko zīdu, taftu un atlasa lentītēm. Katrs kolekcijas apģērbs ir vienreizējs mākslas darbs, kas darināts ar rokām un mīlestību tikai vienā vai divos eksemplāros.

"Tagad, kad esmu izveidojusi savu kolekciju, saprotu, kāpēc visas bērnu drēbes ir tik dārgas, – vismaz atbildi uz šo jautājumu esmu atradusi," viņa nosaka un piebilst, ka spilgtās krāsas mazuļu apģērbā izvēlētas ar nolūku, jo tās bērniem attīsta vizuālo uztveri.

Katrīnas ikdiena šajā rudenī ir piepildīta kā nekad: savs laiks jāatrod gan meitu audzināšanai, gan lekcijām, gan mācību grāmatām un praksei Rīgas dzemdību namā, kur viņa strādā kā brīvprātīgā, par savu darbu nesaņemot atalgojumu. Jaunās māmiņas nākotnes plānos ietilpst arī tālākizglītošanās augstskolā, jo viņas sapnis ir kļūt par ārsti. Tikmēr Katrīnas vecākā meitiņa Beatrise, kurai ir trīs gadi, sapņo par dejošanu un jau šonedēļ sāks apmeklēt pirmās deju nodarbības.

Līdz ar zīdaiņu drēbīšu prezentāciju Katrīna šoruden piedāvā arī savu jauno blogu perlumamma.blogspot.com, kurā rakstīs par dažādām vecākus interesējošām tēmām: gan par bērniņa gaidīšanas un piedzimšanas laiku, gan par bērnu modi, gan sniegs vērtīgus padomus jaunajiem vecākiem. "Es vēlos dalīties savās uzkrātajās zināšanās un pieredzē: būt kopā ar lasītājām kopš bērniņa ieņemšanas brīža, kopā piedzīvot viņa piedzimšanu un priecāties par mazulīša augšanu un attīstību. Par visu to, ko mācos un gribu dot tālāk! Es neturēšu sveci zem pūra!" viņa apsola.