Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

“Hanzas Peronā” jūlijā uzstāsies Etiopijas džeza leģenda

© Publicitātes foto

Etiopijas džeza leģenda, instrumentālists, akordeonists ar vairāk kā 60 gadu pieredzi uz skatuves Hailu Mergia kopā ar savu trio uzstāsies “Hanzas Peronā” - mākslinieka vienīgais koncerts Latvijā notiks 9. jūlija vakarā.

Hailu Mergias mūziku ir atzinīgi novērtējuši starptautiskie mediji, tostarp tādi kā “New York Times”, “BBC” un “Pitchfork”, kas to raksturojuši kā “triumfējošu tagadnē”. Savu karjeru Mergia sāka 60. gados Adisabebā, bija pieprasīts un atzīts 70. gadu deju grupu zelta laikos. 90. gados mūziķis emigrēja uz Ameriku, kur bija… iespējams, talantīgākais taksometru vadītājs. Taustiņinstrumentus viņš spēlēja un arī komponēja automašīnā, gaidot lidostā savus pasažierus. Nu Hailu Mergia ir atkārtoti izdevis savu klasiku, kas pievērš uzmanību viņa talanta nozīmei Etiopijas mūzikas vēsturē.

Mergia ir saglabājis savu aktualitāti visus šos gadus, mainot savu skanējumu līdzi laikam: “Es ticu, ka skanējums mainās. Klausītājiem ir labi, ja viņi dzird ko citu katru reizi, kad klausās manī. Varbūt nākamajā albumā es atkal darīšu kaut ko pilnīgi citu.”