Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Džastins Bībers nosoda abortus

© Scanpix

Padsmitgadnieku elks dziedātājs Džastins Bībers, intervijā žurnālam Rolling Stone kritiski izsakoties par abortiem, ir ieguvis gan jaunus draugus, gan oponentus.

Intervijā žurnālam Dž. Bībers sacīja, ka netic aborta risinājumam. «Uzskatu, ka embrijs ir cilvēks. Tas ir kā nogalināt bērnu,» viņš sacīja. 16 gadu vecais Dž. Bībers pašlaik ir viens no ASV populārākajiem dziedātājiem un īpaši tuvs jauniešu auditorijai.

Šo izteikumu dēļ pārtrūka nosacītā Dž. Bībera un demokrātu partijas kongresmeņa Kristofera Mērfija savienība. Sākotnēji K. Mērfijs savā Twitter kontā bija norādījis uz Dž. Bībera izteikumiem saistībā ar ASV veselības aprūpi, un šajā jautājumā viņu abu domas saskanēja: tai ir daudz problēmu. Savukārt mirkli vēlāk politiķis tanī pašā intervijā bija ticis līdz Dž. Bībera izteikumiem par abortu, un sekoja nākamais kongresmeņa ieraksts tviterī: «Paga, tikko padzirdēju, ko Bībs teicis par abortu. Ak, vai.» Ar šo arī viņu kopējais ceļš beidzās. Kā raksta AP, nav gan zināms, vai Dž. Bībers šādas savienības esamību maz bija pamanījis.

Kulturologs Glens Stentons izteicies, ka šāds uzskats nav nekas neparasts jaunu cilvēku sabiedrībā. «Mums patīk šķirot jautājumus politiski kreisajos un politiski labajos, bet gados jaunā paaudze tajā nav ieinteresēta,» viņš stāstīja intervijā laikrakstam New York Daily News. «Jauniešiem ir godīgāka, objektīvāka perspektīva. Tas ir redzams arī Džastina gadījumā.» Speciālists arī norādīja, ka popkultūras zvaigznēm ir liela ietekme un viņiem arī iespējas izteikt savu viedokli ir krietni lielākas nekā citiem. «Ja kādam klusībā ir līdzīgi uzskati, Bībers var parādīt, ka šis cilvēks savos uzskatos nav tik vientuļš, kā viņam pašam varētu šķist,» saka G. Stentons.

Savukārt seksuālās izglītības speciāliste Lora Bermena uzskata, ka šādu uzskatu paušanai piemīt «mācāmības moments». «Lai arī kādas būtu jūsu vērtības saistībā ar aborta tiesībām, šiem izteikumiem piemīt mācāmības moments, ko izmantot sarunās ar savu bērnu. Jums var būt aizraujoša saruna ar jūsu 12 gadu veco bērnu, un jūs viņam varat pavaicāt: «Ko tu domā par to, ko Džastins teica?»»