Trešdiena, 15.maijs

redeem Airita, Arita, Sofija, Taiga

arrow_right_alt Izklaide

Orķestris “Rīga” sniegs izglītojošu koncertu skolēniem

© Mārtiņš Purviņš

VEF Kultūras pilī 31. janvārī uz koncertsarunu par mūziku “Skolas muzikālie noslēpumi” aicina orķestris “Rīga”. Koncertā bez paša orķestra un koncerta vadītāja Daumanta Kalniņa piedalīsies arī īpašais viesis – Dmitrijs Pudovs no Rīgas cirka skolas.

Koncerts “Skolas muzikālie noslēpumi” vēstīs par mūzikas integrāciju citos skolas mācību priekšmetos. Koncertprogrammas idejas autors, orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs un diriģents Valdis Butāns pauž: “Visbiežāk skolēni par mūziku skolās ko jaunu uzzina vien mūzikas kabinetos, bet kaut neliela daļa mūzikas ir atrodama teju ikvienā mācību priekšmetā. Mūsu koncertsarunas laikā Daumants Kalniņš un orķestris “Rīga” meklēs un atklās, ka matemātika, dabas zinības, sports, zīmēšana, darbmācība un citi mācību priekšmeti var būt (un patiesi ir) arī muzikāli!”

Orķestra “Rīga” izpildīto mūziku ar stāstiem un dziesmām papildinās dziedātājs Daumants Kalniņš, savukārt Rīgas cirka skolas pasniedzējs Dmitrijs Pudovs koncertā skars tik mistisku tēmu kā objektu manipulācija. Koncerts paredzēts jaunāko klašu skolēniem. “Tas dos iespēju gūt ne tikai estētiska un muzikāla pārdzīvojuma pieredzi, bet arī papildināt savas zināšanas mūzikā, pilnveidot savu personību un attīstīt emocionālo uztveri. Mūzika spēj atmodināt skolēna fantāziju, aktivizēt iztēli, kā arī sekmēt sintēzes un vispārināšanas spējas,” uzsver koncerta rīkotāji.