Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Gustavo pārsteidz ar muzikālu īsfilmu

© Publicitātes foto

Straumēšanas un lejupielādes platformās nonākusi repera Gustavo muzikāla īsfilma, kurā apvienotas četru jaunu dziesmu ekranizācijas. Līdz ar mūzikas video publicēšanu autors izdevis arī albuma “Tagad tikai sākās” paplašināto jeb “deluxe” versiju.

“Pagājušā gada noslēgumā kopā ar režisoru Rihardu Gēci nonācām līdz diezgan trakai idejai - uzfilmēt videoklipus visām četrām jaunajām kompozīcijām. Tā radās doma par singlu un īsu videoklipu maratonu, kurā tos publicētu reizi nedēļā, lai mēneša beigās apvienotu muzikālā īsfilmā,” stāsta Gustavo.

Martā ik trešdienu tika publicēta viena jauna Gustavo dziesma un tās ekranizācija. Noslēdzot jauno singlu maratonu, publicēts mūziķa ceturtā studijas albuma “Tagad tikai sākās” pārizdevums jeb “deluxe” versija, kas ir papildināta ar četrām minētajām dziesmām un vienu muzikālu etīdi.

“Manas daiļrades un vietējā hiphopa žanra ietvaros muzikāla īsfilma, kurā apvienotas vairāku klipu ekranizācijas vienkopus, ieturot vienotu naratīvu, ir kaut kas pirmreizīgs. Izstrādājot scenāriju, šis formāts, kas sevī apvieno ļoti daudz dažāda materiāla un tajā pašā laikā ir ļoti kompakts, daudzkārt lika mums ar klipu režisoru Rihardu Gēci iet ārpus ierastā mūzikas klipu īstenošanas paterna. Un tas bija pats interesantākais! Esam ļoti gandarīti par rezultātu un to, ka klipa tapšanā iesaistījās video producentu kompānija “film naked”, kuri to realizēja ārkārtīgi augstā profesionālā līmenī. Apjoms bija liels, jo filmēšanas laukumā dažbrīd bija ap 70 cilvēkiem.”

Doma par pēdējā studijas izdevuma paplašināšanu mūziķim radusies, gatavojoties šī gada vērienīgajam koncertšovam “Arēnā Rīga”, kas notiks 6. decembrī. “Atceros, ka radošo procesu sāku ar domu, nez kas šajā albumā iztrūkst, ja uz to paraugās kā uz nepabeigtu materiālu? Nonācu līdz kompozīcijām, kuras vairāk ir attiecināmas uz repa stāstu apakšžanru un labi iederētos arēnas apjoma šova programmā. Tā radās intensīvais skaņdarbs “Kāds sakars?”, kurā ir ilustrēts laiks, kad uzsāku strādāt pie albuma materiāla un tieši tad sākās karadarbība Ukrainā. Tam sekoja dziesma “lēmumi lēmumi” par informatīvi blīvā laikmeta blaknēm. Tad radās muzikāli ekstravagantā kompozīcija “Zeme atveras” ar jaunā talanta Wiesuļa dalību. Un, noslēdzot singlu maratonu, tika izdota dziesma ar intriģējošu nosaukumu “ISA” un muzikāla etīde “Par atkārtojumu”, kurā piedalās radio personība Sanda Dejus,” informē Gustavo.