Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

Strūbergs ar Horenu dziesmā sludina regeja filozofiju

© Publicitātes foto

Ar jaunu dziesmu “Mama džaga mama raga!” klajā nākuši Kristaps Strūbergs jeb strübergs un Horens Stalbe, “kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā”. Singlam tapis arī video.

Dziesmas “Mama džaga mama raga!” idejas autors ir bijušais “Singapūras Satīna” dalībnieks Kristaps Strūbergs jeb strübergs, kurš uzrakstījis tās melodiju, ritma autors ir apvienības “Kreisais Krasts” pārstāvis Gundars Neimanis jeb TrakaMelodija, bet tekstuāli singlu radījuši abi mūziķi - strübergs savu sadaļu un Horens savu, tieši tā, kā tas dziesmas izpildījumā arī dzirdams.

“Dziesma ir par mieru un mīlestību. Tā ir par to, ko regeja kultūra sevī nes - mieru, mīlestību, piedošanu, prieku, cilvēcību, drūmas sejas pārvēršot smaidīgās,” saka strübergs. “Regejs ir ne tikai mūzika, bet filozofija un pasaules redzējums, kura pamatā ir ideja par brālību un vienlīdzību starp reliģijām, rasēm un sociālajiem slāņiem. Ne velti regeja mūzika iekļauta arī UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Lai pasaule dzīvo bez naida un kara, lai mīlestība ir augstākā vara!” piebalso latvju regeja karalis Horens Stalbe.

“Jau pēc iepriekš kopīgi radītajiem projektiem mani ar Horenu saista tāda kā tēva-brāļa sajūta - jūtu, ka esam viena ceļa gājēji, turklāt Bobs Mārlijs ir arī viens no maniem mīļākajiem filozofiem un mūziķiem. Tā nu nonācām līdz tam, ka noteikti vajag vēl ko kopīgu radīt, un, lūk, tas ir izdevies! Kad Horens ar mani sazinājās, lai dotu akceptu kopdarba radīšanai, man uzreiz jau prātā sāka skanēt dziesmas melodija un vārdi,” stāsta strübergs.

Dziesmai tapusi arī ļoti simpātiska videoversija, kuras ideja radusies Horenam. Videoklips nofilmēts uz vietas “Kreisā Krasta” studijā ar “iDeal” dāvāto “iPhone Pro Max 14”, tas radīts VHS (mājas video) stilā, un to paveikusi Laima Kozule. Jāpiebilst, ka klipā piedalās arī Horena jaunākais dēls Horess.