Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Atklās Ventspils šaursliežu dzelzceļa sezonu

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs aicina 1.maijā plkst.11 uz svinīgo šaursliežu dzelzceļa sezonas atklāšanu.

Skanot "Lustīgajam blūmīzerim", pasākuma viesus sagaidīs nopietnais Mazirbes stacijas Priekšnieks, kas sniegs drošības tehnikas instruktāžu par Velodrezīnu, kā arī rādīs vilcienā iekāpšanas un izkāpšanas paraugdemonstrējumus.

Mazirbes stacijā, kā ierasts valdīs rosība, kuru papildinās dažādi šai videi raksturīgi, bet ikdienā jau izzuduši tēli. Piemēram, jautrās Bufetnieces cienās pasākuma dalībniekus ar īpašo svētku virumu, kas jācer būs gards un vismaz viena vilciena sastāva garumā. Lai pasažieri vilcieniņā neskumtu, visus laipni no Mazirbes stacijas līdz Kalna stacijai pavadīs Atpūtniece, gādājot par jokiem un rosību arī vilciena braukšanas laikā.

No 1.maija muzejā varēs skatīt arī jaunu izstādi Vecais labais, kurā eksponēti tie muzeja krājuma priekšmeti, kas ieguvuši savu otro dzīvi, pateicoties lietotāju gādībai un radošajai attieksmei. Vai kāds mūsdienās varētu iedomāties salāpīt metāla katlu ar darvotu auklu vai no 2.pasaules kara vācu armijas maskēšanās tērpa uzšūt bērnam jauku mētelīti?