Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

LTV taisnojas, ka nav vainīga pie neveiksmīgā "Musiqq" starta Eirovīzijā

© Scanpix

Latvijas Televīzija (LTV) nav atbildīga par mūziķu priekšnesumu Eirovīzijā, jo tas ir pašu grupu ziņā, uzsvērts televīzijas paziņojumā medijiem pēc Latvijas pārstāvju "Musiqq" neiekļūšanas starptautiskā dziesmu konkursa finālā.

"LTV no savas puses organizē Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi un mūsu pārstāvju dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, piedāvājot jaunajiem un esošajiem mūziķiem unikālu platformu sevi prezentēt daudzu miljonu auditorijai visā Eiropā, savukārt dziesmas un priekšnesuma izvēli pilnībā atstājot pašu mūziķu ziņā," uzsvērts paziņojumā.

Daudzās Latvijas interneta vietnēs piektdien lasāmi lietotāju komentāri, kuros pausta kritika par "Musiqq" priekšnesumu Eirovīzijas pusfinālā, kas risinājās ceturtdien vēlā vakarā Vācijas pilsētā Diseldorfā. Priekšnesums neesot bijis tik krāšņs kā citu valstu pārstāvjiem, un netika izmantotas skatuves sniegtās tehniskās iespējas.

Iepriekš grupas "Musiqq" puiši paskaidroja, ka Diseldorfā saglabās tādu pašu priekšnesumu, kāds tas bija nacionālajā atlasē Latvijā. Savukārt pirotehnikas izmantošana apsvērta, taču beigās izlemts to neizmantot, iepriekš aģentūrai BNS sacīja "Mikrofona ierakstu" pārstāvis Guntars Račs.

Jau ziņots, ka Diseldorfā ceturtdien norisinājās Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā ar dziesmu "Angel In Disguise" par vietu finālā cīnījās arī Latvijas pārstāvji – grupa "Musiqq". Finālā par uzvaru Eirovīzijas dziesmu konkursā kvalificējās Igaunijas, Rumānijas, Moldovas, Īrijas, Bosnijas un Hercogovinas, Dānijas, Austrijas, Ukrainas, Slovēnijas un Zviedrijas pārstāvji.

No pirmā pusfināla, kas notika 10. maijā, finālam kvalificējušies Serbijas, Lietuvas, Grieķijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Šveices, Ungārijas, Somijas, Krievijas un Īslandes pārstāvji. Tradicionāli bez piedalīšanās pusfinālos automātiski finālā startēs Vācija, Francija, Lielbritānija, Spānija un pēc ilgāka pārtraukuma Eirovīzijā – arī Itālija.

Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa fināls notiks sestdien, 14. maijā. Tiešraide LTV sāksies pulksten desmitos vakarā.

Arī Latvija varēs piedalīties balsojumā un vērtēt dziesmas. Finālu šogad komentēs Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters, bet Latvijas balsojuma rezultātus paziņos Aija Andrejeva, informēja LTV.

Grupa "Musiqq" un Latvijas delegācija Rīgā atgriezīsies svētdien pēcpusdienā.