Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Atklās rotaļlaukumu un pundurtrušu aplociņu "Zanzibāra" Ķekavā

Aktīvās atpūtas vieta “Zanzibāra” Ķekavā izbūvējusi jaunu rotaļu laukumu, kuram blakus tiks ierīkots arī mazzaķīšu jeb pundurtrušu aplociņš, tādējādi paplašinot piedāvājumu klāstu ģimeniskai atpūtai.

“Šobrīd patiesi esam kļuvuši par bērniem draudzīgu un interesantu vietu, kur pavadīt laiku ģimenēm ar bērniem, tostarp rīkot ballītes, piknikus, nododoties sportiskām aktivitātēm,” teic “Zanzibāras” saimniece Zane Ešenvalde.

“Zaķīši ir vieni no bērnu mīļākajiem zvēriņiem, arī vecāki savus bērnus nereti dēvē zaķīšiem. Nu viņiem būs iespēja savus “varoņus” vai pasaku tēlus ne tikai ieraudzīt, bet arī samīļot. Daļa garaušu rosīsies būros, bet daļa - lēkās aplociņā,” stāsta Zane Ešenvalde. Dažādu šķirņu pundurtrusīši uz “Zanzibāru” pārcelsies no profesionālās pundurtrušu audzētavas "Ozolītes" (www.pundurtrusis.lv) un priecēs bērnus līdz vēlam rudenim, kad tie dosies pārziemot atpakaļ uz audzētavu.

Svinīgā pundurtrušu aplociņa un rotaļu laukuma atklāšana notiks 6. augustā plkst. 14.00. Interesenti varēs aplūkot 11 mazzaķīšus un Lielo Papu, kā arī kļūt par zaķīšu krusttēviem/krustmātēm, izvēloties viņiem vārdus. Bērni varēs piedalīties jautrās spēlēs, zaķu zīmēšanas konkursā, bet visi kopā – notiesāt lielo kliņģerzaķi. Ieejas maksas vietā bērni aicināti atnest pa burkānam, bet vecāki – ziedot vienu latu trusīšu barības iegādei.

Bērni varēs izmēģināt arī šovasar uzbūvēto rotaļu laukumu. Bez tradicionālajām šūpolēm un slidkalniņa tajā pieejams arī kāpelējamais tornis, smilšu kaste, kāpšanas un līdzsvara elementi, basketbola grozs, galda teniss, volejbola/badmintona laukums (uz zāliena), krokets, kā arī šūpuļtīkls un lapene atpūtai.

Rotaļlaukuma izveidei saņemts Eiropas Savienības EFLFA līdzfinansējums LEADER programmā 50% apmērā, savukārt pundurtrušu aplociņa ierīkošanu atbalstījusi Ķekavas novada pašvaldība.

Zane Ešenvalde atgādina, ka kopš jūlija atpūtas vietā ir iespējams arī iznomāt kanoe laivas. “Zanzibāra” atrodas kanāla krastā, kas savieno Daugavu, Misu un Ķekaviņu, līdz kurām var aizairēt pa šo kanālu, izvēloties dažāda garuma maršrutus. Kanāla garums 12 km. Kanālā, kā arī visās trijās upēs iespējams arī makšķerēt, iepriekš iegādājoties licenci.

Tā kā “Zanzibāra” ir Latvijā vienīgā vieta, kur pieejami vasaras skvoša korti, izmantojot šo priekšrocību, no 15. līdz 19. augustam te norisināsies sportisko aktivitāšu nedēļa bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem. Tās ietvaros bērni varēs iepazīt un apgūt skvoša spēli, kā arī vairāku citu sporta veidu iemaņas un jaunas prasmes radošajās darbnīcās.

“Zanzibārā” var arī nakšņot teltīs un kemperos. “Kempings ir izveidots, domājot par ceļotājiem, kuri dodas pa Via Baltica vai Rīgas apvedceļu, jo atrodamies ideālā vietā - tikai 15 km no Rīgas centra, autoceļu A5 un A7 krustpunktā. Pie mums patiks ceļotājiem, kas nemeklē burzmu, bet novērtē personisku attieksmi un mazo kempingu priekšrocības,” pārliecināta “Zanzibāras” saimniece.