Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva - jau rīt

Jau rīt, 28.februārī, Latvijas Nacionālajā operā, sešpadsmitajā Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijā tiks apbalvoti pašmāju labākie mūzikas ieraksti.

Visvairāk nomināciju šogad saņēmusi grupa Instrumenti - viņi Gada balvai izvirzīti gan ar labāko POP albumu, gan videoklipu un dziesmu. Pa divām nominācijām saņēmuši Lauris Reiniks, Raimonds Tiguls, grupas Gaujarts, SIA Radikal, Dzelzs Vilks u.c. Ar trīs dziesmām deju mūzikas nominācijai izvirzīta LieneCandy.

Ar balvu par mūža ieguldījumu šogad tiks godināta dziesminiece, Latvijas bardu ciltsmāte Austra Pumpure.

Kā ierasts, gaidāms arī krāšņs un interesants šovs. Ar dziesmu pirmatskaņojumiem uzstāsies Zigmars Liepiņš, Astro’n’out un Iļģi, Nikolajs Puzikovs un Evija Sloka. Olga Rajecka pirmo reizi uzstāsies ar Vidzemes kamerorķestri, bet Lauris Reiniks savu starptautisko hitu "Pasakā" izpildīs kopā ar visu triju Baltijas valstu dziedātājām. Pārsteigumu gatavo arī nenogurdināmais Maestro Raimonds Pauls. Ceremonijā uzstāsies arī Linda Leen un Goran Gora, Marija Naumova, The Sound Poets, Dzelzs Vilks u.c. Kā parasti, iespēja tiks dota arī jaunajiem māksliniekiem - šoreiz tās būs grupas The WOW un Da Gamba.

Viesmākslinieku godā šogad 5 Igaunijas Gada balvu saņēmēji, grupa Ewert and The Two Dragons, Good Man Down", kas Igaunijā šogad ieguva labākā albuma un labākā Roka albuma balvu (puiši uzvarēja arī nominācijās Labākā dziesma, Labākais videoklips un Labākā grupa), izdevējs ir Latvijas skaņu ierakstu kompānija "I Love You Records".

Pasākumu vadīs Andris Freidenfelds jeb Fredis.

Arī šogad tiešraidē sekot līdzi Gada balvas notikumiem un intrigai aicina TV3 - pārraides sākums plkst. 20.20.

Šogad vērtēšanai tika iesniegti vairāk kā 60 albumi, taču kopējais iesniegto albumu, dziesmu un videoklipu skaits pārsniedza 150. Visus iesniegtos darbus 3 nedēļu garumā vērtēja neatkarīga žūrijas komisija 50 cilvēku sastāvā.