Pēdējo gadu notikumi pie Brīvības pieminekļa ar nekaunīgajiem britu tūristiem, ir mudinājuši divus profesionāļus izveidot flash spēlīti "Britu pēdējā sezona", kurā Milda cenšas pati cīnīties ar britiem, ja jau kārtības sargi to nevar izdarīt jau ilgāku laiku.

Spēle ir samērā vienkārša. Tajā cilvēkam ir jāiejūtas Mildas ādā un jāatvaira viņas virzienā lidojošos urīnus. Spēle sastāv no trīs līmeņiem, pēc katra no tiem Milda ''iznīcina'' apmīzējus ar aizvien jaudīgāku ieroci. Pēc trešā līmeņa iziešanas spēlētājam tiek dota iespēja uzstādīt rekordu uz laiku, cik ilgi viņš var noturēties, kā arī publicēt sevis sasniegto rezultātu. Ja ir izieti pirmie trīs līmeņi, spēlētājs saņem ''Mildas ordeni''. Ja zaudēts ir ātrāk, tad jāmēģina no jauna.

Spēles mākslinieks Aivars Baranovs un programmētājs Mārtiņš Ceplis uzsver, ka šīs spēles mērķis nav kādas atsevišķas tautības nomelnošana vai apvainošana, kā arī Brīvības pieminekļa simbola zaimošana, bet tā jāuztver kā karikatūra, kurā tiek aizstāvētas Mildas intereses. Turklāt abi mākslinieki cer, ka "Britu pēdējā sezona" rosinās spēlētājus domāt par variantiem, kā reālajā dzīvē izskaust šādu tūristu rīcību.

Mājaslapā mildaslaiks.lv ir iespējams apskatīt arī komiksu par Mildas gaitām, kurā tiek atspoguļots gan, kā Milda štatu samazināšanas dēļ ir atlaista no darba un mēģina iestāties bezdarbniekos, gan, kā meklē darbu un mājokli, kā arī aktīvi piedalās sabiedriskajā dzīvē, piemēram, atbalsta hokejistus un futbolistus.

Pašu spēli var spēlēt šeit: http://www.mildaslaiks.lv/britu-pedeja-sezona/

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv