Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Biešu pīrāgs ar kazu sieru

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

Sastāvdaļas:

• 500 g saldētas kārtainās bezrauga mīklas

• 300 g z/s Garīši marinētu biešu

• 300 g kazas piena siera

• piecas ēdamkarotes olīvu eļļas

• trīs sīpoli

• divas ēdamkarotes ūdens

• sāls, pipari, divas ēdamkarotes kapātu valriekstu

Pagatavošana: atlaidina saldēto mīklu, izvieto taisnstūrveida gabalus uz plāts un sadursta ar dakšiņu. Pannā sakarsē četras ēdamkarotes olīvu eļļas, tajā apcep plānās ripiņās sagrieztus sīpolus. Pievieno divas ēdamkarotes ūdens, sāli un piparus, pannai uzliek vāciņu un uz mazas uguns sautē sīpolus 20 minūtes. Tos liek uz mīklas, virsū liek marinētās bietes, kas sagrieztas salmiņos, uzkaisa sadrupinātu sieru, uzslacina atlikušo olīvu eļļu. Liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, cep 15–20 minūtes. Trīs minūtes pirms cepšanas beigām uzkaisa riekstus. Pasniedz karstu.