Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Producents: Interese par filmu "M.O.Ž" pārspēj cerēto

Attēlam ir ilustratīvs raksturs © scanpix

Interese par režisora Aika Karapetjana šausmu filmu "M.O.Ž." jeb angliski "The Man in the Orange Jacket" ir pārspējusi visas veidotāju cerības, aģentūrai LETA pastāstīja filmas producents Roberts Vinovskis.

"Filma ir veiksmīgi piedalījusies gandrīz visos prestižākajos žanra filmu festivālos. Tā izrādīta Itālijā, Spānijā, Latīņamerikas valstīs un Tuvo Austrumu valstīs," sacīja Vinovskis. "Un, kaut arī naudas izteiksmē tie nav milzu cipari, filmai veicas labi," stāstīja Vinovskis, piebilstot, ka precīzu peļņu nosaukt būtu pāragri, jo "M.O.Ž." izplatīšanā ir aptuveni gadu.

Vinovskis arī pastāstīja, ka "Locomotive productions" ar filmas pārdošanu nenodarbojas - tā uzticēta Francijas kompānijai "Wide Management". Pavisam nesen šī kompānija noslēgusi līgumu uz desmit gadiem ar Singapūras filmu izplatīšanas kompāniju "Vega Baby", kas iegādājusies tiesības izplatīt "The Man in the Orange Jacket". Ieņēmumi būšot atkarīgi no tā, kā "Vega Baby" veiksies ar filmas izrādīšanu, kāds pieprasījums pēc filmas būs Ziemeļamerikas tirgū.

Savukārt, runājot par Latvijas tirgu, Vinovskis norādīja, ka drīzumā plānots izdot filmas DVD. Tas varētu nākt klajā novembra vidū.

Filmā pēc nesaudzīgām streikojošo strādnieku atlaišanām ostas uzņēmumā tā īpašnieks nolemj atpūsties, dodoties brīvdienās uz Itāliju ar savu jauno sievu. Vakarā pirms prombraukšanas viņa greznajā villā iekļūst viens no atlaistajiem darbiniekiem, jauns vīrietis oranžā ostas strādnieka vestē. Svešinieka slepkavnieciskie nodomi vēlāk izrādās tikai daļa no iespaidīga atriebības plāna.

Filma guvusi atzinību vairākos starptautiskos kinofestivālos visā pasaulē, kā arī piesaistījusi ārvalstu kinokritiķu un žanra interesentu uzmanību. Filma šī gada martā izcīnīja divas balvas "Fantastic Cinema Festival" Arkanzasā, ASV.

Kopš 2014.gada maija filma "M.O.Ž." izrādīta pasaulē nozīmīgos kinofestivālos. Tās pirmizrāde notika Monreālas Starptautiskajā fantāzijas filmu festivālā. Tālāk filma ceļoja uz BFI Londonas filmu festivālu, kā arī filmu festivāliem ASV, Kanādā, Francijā, Itālijā un Spānijā.

Pašlaik režisors Karapetjans strādā pie jaunas šausmu filmas ar nosaukumu "Pirmdzimtais".