Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Kinoteātros Rīgā un Talsos ceturtdien bez maksas varēs noskatīties vairākas filmas

© pexels.com

Eiropas dienā kinoteātros Talsos un Rīgā bez maksas varēs noskatīties piecas Eiropas fonda "Radošā Eiropa Media" atbalstītas filmas, informē Nacionālā kino centra pārstāve Lelda Ozola.

Kinoteātrī "Kino bize" Rīgā plkst.18 varēs noskatīties 2018.gada dokumentālo filmu "Laika tilti", kinoteātrī "K.Suns" plkst.17 būs skatāma 2016.gada dokumentālā filma "Ģenerālplāns", plkst.18 - 2016.gada dokumentālā filma "Ukraiņu šerifi", bet plkst.20 varēs noskatīties 2019.gada spēlfilmu "Jelgava ’94". Savukārt kinoteātrī "Auseklis" Talsos plkst.18 būs skatāma 2015.gada spēlfilma "Ausma".

Talsu seansam kinoteātrī "Auseklis" ir simbolisks iemesls - aprit desmit gadi kopš Talsos filmēta Lailas Pakalniņas filma "Ausma". Tās veidošanā piedalījušies gandrīz 900 masu skatu dalībnieki no Kurzemes pilsētām un ciemiem, tajā skaitā daudzi Talsu un apkaimes iedzīvotāji. Seansā visiem iesaistītajiem būs iespēja atkal satikties citam ar citu un arī ar filmas režisori Pakalniņu un radošo grupu.

Kinoteātrī "Kino bize" filmas "Laika tilti" seansā varēs baudīt Baltijas poētisko dokumentālo kino. Dokumentālā filma tika uzņemta programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei". Tā stāsta par 20.gadsimta 60.gadu jaunajiem dokumentālistiem, kuri Latvijā, Lietuvā un Igaunijā atrada veidu kā padomju cenzūras apstākļos runāt par savu laikmetu, vienlaikus meklējot atbildes uz mūžīgajiem jautājumiem.

Kinoteātrī "K.Suns" būs skatāmas divas filmas, kas tematiski skar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Režisora Jura Pakalniņa filmas "Ģenerālplāns" tēma ir aktuāla - tā pēta Krievijas propagandas mašinērijas postošo ietekmi. Ukraiņu režisora Romana Bondarčuka filma "Ukraiņu šerifi", kas tapusi sadarbībā ar Latvijas studiju "VFS Films", apliecina ukraiņu vīru pašaizliedzīgumu. Programma noslēgsies uz gaišākas nots - ar režisora Jāņa Ābeles spēlfilmu "Jelgava ’94".