Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Latvijā top īsmetrāžas populārzinātniska animācijas filmu seriāls

Sabiedrības Veselības Institūts uzsāk īsmetrāžas populārzinātniska animācijas filmu seriāla, veltītu veselīga dzīvesveida popularizēšanai, veidošanu. Tas būs jautrs, viegli uztveramā formā veidots komiks par sabiedrības veselībai svarīgiem jautājumiem.

Sākot ar šī gada septembri, divu gadu laikā tiks veidots mini seriāls, kurš sastāvēs no 60 animētām īsfilmām. Seriāls tiks veidots pēc principa, kad katra atsevišķa filma ir individuāls un pabeigts stāsts ar savu saturu. Tajā pašā laikā visas filmas kopā veidos vienotu sižetu, kuru varēs saukt par animētu populārzinātnisku lekciju, veltītu uztura un fizisko aktivitāšu jautājumiem.

Lai piesaistītu pēc iespējas lielāku skatītāju auditoriju, tiks izmantoti daži klasiski kino industrijas paņēmieni. Seriālā, tāpat kā daudzos šī žanra meisterdarbos, būs ne tikai patstāvīgie pieaugušo tēli, bet arī bērni un mājdzīvnieki. Šāds veidotāju lēmums balstās uz atziņas, kuru ir pauduši daudzi labākie pasaules aktieri - kadrā visgrūtāk ir konkurāt ar maziem bērniem un mājdzīvniekiem, jo tie skatītāju uzmanību piesaista pat neko nedarot.

Tā kā saturs ir ļoti aktuāls lielai pasaules iedzīvotāju daļai, tad seriālu paredzēts ieskaņot ne tikai Latviešu, bet arī citās, vairāk izplatītās pasaules valodās. Visas filmas latviešu valodā būs iespējams noskatīties interneta mājas lapā www.vingrosana.lv.

Pavisam neliels skaits cilvēku jau ir noskatījušies izmēģinājuma video un visi ir atzinuši, ka tas ir ļoti interesants un pamācošs, jo asprātīgā formā tiek pasniegta vajadzīga un noderīga informācija. Šāds salikums nav sastopams bieži, jo parasti ir vai nu interesanta forma, bet nekam nederīgs saturs, vai arī ļoti svarīgs saturs, bet garlaicīga forma. Šoreiz apmierināti ir gan formas, gan satura lietpratēji.