Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Tapusi maestro Raimondam Paulam veltīta dokumentāla filma "Zib mūža rats"

Ir tapusi komponistam Raimondam Paulam veltīta dokumentāla filma "Zib mūža rats". Tās producents Ēriks Naļivaiko, kas gan līdz šim vairāk bijis saistīts ar mūziku, nevis kino, par filmas režisori izvēlējies Viju Beinerti.

Filma par Paulu sākas ar maestro jubilejas koncertu šā gada janvārī. Naļivaiko jau agrāk bija iedomājies – žēl, ka koncerti vienkārši izskan un pazūd, tādēļ nolemts veidot veselu notikumu kompleksu, augstas izšķiramības formātā fiksējot gan koncertu, gan filmu par komponistu, un izdot to "Blu Ray" diskā.

Filmā "Zib mūža rats" nav aizkadra balss, kas teiktu skatītājam priekšā, ko gaidīt no šā vai nākamā kadra. Ir tikai maestro stāsts, kurš nebūt necentrējas uz konkrēto koncertu vai mūziku vispār, kā arī dažu mūzikas profesionāļu un mīļotāju komentāri. Lente veidota no daudziem sarunu fragmentiem pusgada garumā. Pauls filmā atklājas ne tikai kā dižs mūziķis, bet arī kā ļoti cilvēcīga, daudzšķautņaina personība ar nebūt ne asfaltētu taisnvirziena ceļu līdz pasaules slavai.