Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Šovakar Siguldas pilsdrupās notiks multimediāls uzvedums

Ziemas festivāla ietvaros šovakar plkst. 21.00 renovētajā Livonijas ordeņa Siguldas pilī notiks multimediāls uzvedums „Laiks. Laikmets. Laime”, kas būs vēstījums par Livonijas ordeņa vēsturiskajiem notikumiem Siguldā un par jaunajām iespējām viduslaiku pils apmeklētājiem.

Kopā izdzīvot teiksmainos Siguldas gadsimtu līkloču stāstus, pieskarties laikam un vēstures vibrācijām, smelties spēku no dzimtās vietas liktensvārdu dzīlēm Jūs aicina bungu un dūdu grupa “ Auļi” , viduslaiku apmetnes “ Geidānmuiža” dalībnieki un Siguldas tautas teātra aktieri.

Vizuālo stāstu veido – Laura Rožkalne un VJ Viktors Keino

Līdz 2014. gadam, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, Sigulda kā oficiālais partneris apņēmusies sakārtot vairākus objektus.

Rekonstruējot un kvalitatīvi pilnveidojot Siguldas pilsdrupu vidi, objekts kļūs publiski pieejams un iekļaujams tūrisma maršrutā, veicinot tā atpazīstamību pasaulē, kā unikālu ekoloģiski tīras vides un kultūrvēstures apvienojumu. Pēc rekonstrukcijas tūristi varēs uzkāpt pilsdrupu Dienvidu un Ziemeļu torņos, kas līdz šim nebija pieejami, pastaigāties pa mūra sienām, izbaudīt senatnīguma auru un ainavas, kas pavērsies no torņa uz Gaujas senleju un pārējiem pilsētbūvniecības pieminekļa vēsturiskajiem centriem.