Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Krutojs ziedojis Nacionālajai operai 120 000 eiro

© F64

"Jaunā viļņa" organizators Igors Krutojs ziedojis Latvijas Nacionālajai operai (LNO) 120 000 eiro, aģentūrai LETA apstiprināja LNO valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš.

Viņš šo ziedojumu saista ar to, ka Krutojs noīrējis operas Lielo zāli savas dzimšanas dienas svinībām.

Jau ziņots, ka Krutojs par 9873 eiro noīrējis operas Lielo zāli ar tai pieguļošajām telpām, lai šodien nosvinētu savu 60.dzimšanas dienu.

Šodien pie LNO notika arī zibakcija "Latvijas Nacionālā opera nav Kremļa viesu nams", kuras dalībnieki iebilda pret operas telpu izīrēšanu Krutojam. Zibakcijā piedalījās mazāk nekā desmit cilvēku.

Krutojs ir Krievijas Tautas mākslinieks un vairāk nekā 300 kompozīciju autors. Viņa sacerētās dziesmas ir Allas Pugačovas, Valērija Ļeontjeva, Alsu, Laimas Vaikules, Mihaila Šufutinska un daudzu citu estrādes zvaigžņu repertuārā.

Krutojs ir arī holdinga "ARS" un "ARS - Records" prezidents, kas nodarbojas ar koncertu organizēšanu. Tāpat viņš ir producējis pārraides Krievijas televīzijā.

Jau ziņots, ka no 22.jūlija līdz 27.jūlijam notika jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", kas šogad īsi pirms sākuma iekļuva skandālā saistībā ar Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) lēmumu iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā vairākus šī pasākuma mūziķus. "Melnajā sarakstā" iekļauti Oļegs Gazmanovs, Josifs Kobzons un Alla Perfilova, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Krutojs paudis neapmierinātību ar šo lēmumu un izteicies, ka nevēlas pamest Jūrmalu, bet, ja tas notiks, tad konkurss Jūrmalā vairs neatgriezīsies. Par to, vai konkurss turpmāk notiks Jūrmalā, Krutojs lems rudenī.