Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Mūziķim Leonardam Koenam aprit 80.dzimšanas diena

© Scanpix

Kanādiešu dziedātājam un dziesmu autoram Leonardam Koenam svētdien, 21.septembrī, aprit 80.dzimšanas diena- šis ilgdzīvotājs jau sen pārkāpis bēdīgi slaveno 27 gadu robežu, pie kuras apstājušies tādi dižgari kā, piemēram, Eimija Vainhausa, Kurts Kobeins, Dženisa Džoplina, Džimijs Hendrikss, Džims Morisons un citi.

Par godu savai apaļajai jubilejai Koens nākamajā nedēļā plāno izlaist nu jau 13.studijas albumu ar nosaukumu "Popular Problems".

Jau jaunībā, pēc vidusskolas beigām, Koens paziņojis, ka vēlas kļūt par pasaulslavenu oratoru un universitātē centies šo sapni piepildīt, kļūstor par debašu kluba prezidentu. Līdz pat ceturtā gadu desmita sākumam šis talantīgais vīrietis bija nopelnījis laba romānu rakstnieka un dzejnieka slavu. Pirmo dzejoļu krājumu viņš izdevis 22 gadu vecumā, bet pirmo romānu- 28 gadu vecumā.

Ar muzicēšanu Koens sācis nodarboties tikai 32 gadu vecumā, neskatoties uz to, ka mūzikas biznesa darboņi raizējušies, ka mākslinieks jau ir par vecu, lai uzsāktu šādu karjeru. Mūziķis atzinis, ka neparastā profesijas maiņa veikta, lai labāk nopelnītu.

Pirmais Leonarda Koena albums "Songs of Leonard Cohen" izdots tālajā 1967.gadā un kopš tā laika viņa panākumi tikai auguši. Mūziķis gadu gaitā ieguvis "Grammy" balvu par mūža ieguldījumu, Kanādas ordeni, kā arī iekļauts arī slavenajā Rokenrola slavas zālē.