Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

MŪZIKA: Aurora piesakās uz nopietnu atgriešanos

Ritvars Dižkačs pērn bija redzams uz koncertzāles Palladium skatuves, kad Aurora iesildītāju statusā uzstājās Jumpravas 30 gadu jubilejas koncertā © Publicitātes foto

Šosestdien, 4. jūlijā, klubā Nabaklab notiks grupu Aurora un Zig Zag koncerts. Lai gan hedlaineri droši vien skaitīsies zigzagieši, lielāku interesi raisa Aurora, kas, kā izskatās, gatava patiešām nopietniem darbiem.

Kad pērn pēc 22 gadu pauzes negaidīti apvienojās leģendārā pašmāju alternatīvā roka grupa Aurora ar jau sen uz Kanādu emigrējušo Ritvaru Dižkaču priekšgalā, tas šķita pēc vienreizēja projekta – lai sniegtu dažus klubu koncertus un uzstātos grupas Jumprava 30 gadu jubilejas pasākumā koncertzālē Palladium. Taču apvienība nolēmusi turpināt, tiesa, tagad Aurora pauž, ka šīs vasaras koncertsērija tai tik tiešām būs pati pēdējā. Ritvars Dižkačs jau ir ieradies Latvijā, bet vēl lielāks brīnums ir tas, ka arī bijušais grupas basists Svens Himlers ir atlidojis no Kanādas, lai kopā ar Auroru dotos tūrē. Tā iesāksies 3. jūlijā ar uzstāšanos Rīgas krogā Aptieka, pēc tam jau minētais koncerts Nabaklab, bet tālāk plānotas vēl vairākas uzstāšanās, tostarp arī festivālos Summer Sound, Positivus un Laba daba. Šī tūrēšana ilgs līdz pat 7. augustam. Koncertos skanēs gan zināmie Auroras grāvēji, gan arī dažas jaunas dziesmas, turklāt papildus koncertēšanai grupa darbosies studijā, lai pabeigtu topošo albumu, kurš, lai cik neticami tas skanētu, būs pirmais ieraksts Auroras pastāvēšanas vēsturē. Jāatgādina, ka Aurora ir dibināta 1987. gadā, šī grupa ir netipisks gadījums Latvijas mūzikā: lai arī pašmāju mūzikas mīļotāju vidū tā iemantojusi teju kulta statusu, grupas mūžs bijis īss – tikai pieci gadi, kuru laikā nav izdots neviens oficiāls ieraksts. Pastāvēšanas laikā tapušas septiņas dziesmas, kas ierakstītas dažādās studijās, zināmākās ir Barjera un Sadauzītais bundzinieks. Grupa izjuka tālajā 1992. gadā, Dižkačam dodoties uz ārzemēm.