Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Prāta vētrai atkal rekordi

© Publicitātes foto

Jau ierasts, ka Prāta vētra savās koncerttūrēs labo dažādus pašu iepriekš sasniegtos lokālos apmeklētības rekordus, un izskatās, ka arī pašlaik notiekošā tūre nebūs izņēmums.

Piektdienas vakarā Prāta vētra Ventspilī aizvadīja otro no četriem tūres 7 soļi svaiga gaisa koncertiem, un šo šovu klātienē vēroja aptuveni 12 000 klausītāju, kas ir līdz šim lielākais apmeklētāju skaits, kādu Prāta vētra pulcējusi Reņķa dārzā. Savukārt vēl nedēļu iepriekš prātnieki dzimtajā Jelgavā spēja sapulcināt pat 23 000 fanu. Ja salīdzinām šos skaitļus ar, piemēram, pirms desmit gadiem iespēto, tad ir redzams, ka Prāta vētras koncerti kļūst aizvien ietilpīgāki. Piemēram, tūres Četri krasti koncertu Jelgavā 2005. gadā vēroja 7000 interesentu, bet Ventspilī – 6000. Šīs tūres noslēguma koncerts Rīgā savāca ap 35 000–40 000 klausītāju, pārspējot pirms tam prātnieku sasniegto Skonto stadionā 2003. gadā – 25 000 klausītāju.

«Vai varam vēlēties ko vairāk kā tūkstošiem paceltu roku un skanīgu balsu, kas dzied kopā ar mums? Paldies par sirsnīgām emocijām piesātinātu vakaru!» pēc koncerta Ventspilī saviem faniem pateicās Prāta vētra. Pilnmēness un efektīva šova pavadījumā grupa izpildīja lielāko daļu jaunā albuma dziesmu, kā arī daudzu iecienītākos hitus. Koncerta viesi gan Jelgavā, gan Ventspilī bija Dons (duetā ar Renāru Kauperu izpildīja savu hitu Pēdējā vēstule) un jaunais Kashuks, kurš veidojis singla Ziemu apēst remiksu, savukārt par koncerta iesildīšanu parūpējās grupa Carnival Youth un visai mistiskā muzikālā apvienība Gribam būt dīdžejas. Jāpiebilst, ka prātnieku jaunākais albums 7 soļi svaiga gaisa nupat saņēmis platīna diska statusu, kas nozīmē, ka pārdots vairāk par 8000 tā kopiju – Latvijas mūzikas tirgus pašreizējiem apstākļiem diezgan godājams skaitlis.

Pēc divu nedēļu atpūtas Prāta vētra tūri turpinās ar koncertu Valmieras Pauku priedēs 15. augustā, bet jau 29. augustā pulcēs fanus uz lielāko no tūres koncertiem – Rīgā, New Hansa City teritorijā.