Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

MŪZIKA: Huskvarn kara cirvis aprakts

VISS KĀRTĪBĀ! Urbix (otrais no labās) vienojies ar saviem bijušajiem grupas biedriem, tātad arī nākotnē mūs priecēs viena no labākajām latvju smagmetāla grupām Huskvarn – šoreiz gan kā Husqvarn © Publicitātes foto

Pēc Neatkarīgās publikācijas par latvju thrash metal pionieru grupas Huskvarn gaitām pie sarunu galda beidzot bija sēdušies paši šajā strīdā iesaistītie – vokālists Normunds Štefenhāgens jeb Urbix, kā arī ģitārists Jānis Levits (Levča), basists Kaspars Žers (Longs) un bundzinieks Māris Balcers. Izrādās, ka viss ir atrisināms.

Masu mediji vakar saņēma ziņu no grupas, kas jāvērtē kā loģisks atrisinājums briestošajam konfliktam par grupas nosaukuma izvēli - smagās mūzikas fani to varēs tikai un vienīgi apsveikt. «2016. gada grupas Huskvarn atvadu tūre End Of The Road dažiem no grupas biedriem, spēlējot leģendārajā latviešu grupā, atmodināja nostalģiskas izjūtas, kā rezultātā radās ideja turpināt uzspēlēt old school thrash manierē, vēl izmantojot sākotnējo nosaukumu - Husqvarn. Tas apvieno trīs pirmā sastāva biedrus. Pagaidām ir grūti spriest, kad šī apvienība iznāks dienas gaismā. Pārējie grupas Huskvarn dalībnieki ir informēti par šo ideju un aicina to uztvert mierīgi, aiztaupot liekas ažiotāžas radīšanu. Muzicējot dažādos projektos, visi kopā turpina aizsākto darbu - filmu par grupas Huskvarn 25 gadu darbības laiku,» teikts Urbix izplatītajā paziņojumā. Ļoti labi, filma smagmetāla mūzikas cienītājiem nudien būs ļoti vajadzīga!

Neatkarīgā jau rakstīja, ka pērn martā ar koncertu End Of The Road treknu punktu savām ceturtdaļgadsimtu ilgajām gaitām pielikušie husvarnieši gatavojas atjaunoties, taču bez grupas vīzitkartes jeb vokālista Urbix - reanimatora lomu uzņēmies ģitārists Lefča, kurš grupā bija 90. gadu pašā sākumā. «Tieši es šo pasākumu dibināju. Starta sastāvā vēl bija Māris [Balcers], Longs un Melnais, savukārt Urbi mēs atradām, kad jau bijām spēlējuši kopā kādu gadu. Kad Urbix paturēja grupas nosaukumu, viņš man atļauju neprasīja: tā kā tolaik bija četri pamatsastāva cilvēki pret vienu, man kaut kā bija šis krupis jānorij. Šoreiz šī situācija ir pilnīgi pretēja. It kā arī [Edgars] Ķauķis ir piekritis [spēlēt], taču viņam ir kaut kādas savas problēmas, bet būtībā esam četri,» iepriekš sarunā ar Neatkarīgo strikts bija Lefča. Nu, re, vienošanās panākta, tātad kara cirvis aprakts!