Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Līvi dzimtajā Liepājā atzīmēs četrdesmitgadi

ROKA MONSTRI. «Bez grupas Līvi dziesmām nav iedomājams stāsts ne vien par Latvijas rokmūziku, bet arī par to, kas esam šodien. Grupas Līvi nepieradināmais gars mūzikā un spēja turēt taisnu mugurkaulu noteikti nospēlēja nozīmīgu lomu laikos, kad mūsu tauta devās pretim savai brīvībai» © Publicitātes foto

Lai nu kā ar tiem Līviem būtu, teksts par to, ka Līvi joprojām ir dzīvi, ir joprojām līviski dzīvelīgs. Līvi nudien dzīvi, nu jau 40 gadu kā dzīvi.

Šosestdien, 27. augustā, Liepājā, koncertdārzā Pūt, vējiņi!, notiks vērienīgas grupas Līvi 40 gadu jubilejas svinības. Visas dienas garumā līdz pat vēlai nakts stundai notiks dažādi koncerti, kuros skanēs Līvu dziesmas, piedaloties dažādiem mūziķiem un māksliniekiem. Atzīmējot šo notikumu, grupas Līvi līderis Ainars Virga izveidojis daudzkrāsainu un plašu programmu, kurā vienkopus sasaukti Liepājas mūziķi, grupas un izpildītāji.

Jubilejas svinības sāksies pulksten 12 ar koncertprogrammu Līvu dziesmu svētki, kad uz Pūt, vējiņi! skatuves grupas Līvi dziesmas izdziedās Liepājas pilsētas un novada kori diriģenta Jēkaba Ozoliņa virsvadībā. Koncertā piedalīsies solisti Guntis Veits, Edgars Silacērps, Andris Ērglis, Elviss Grodums, Ivo Fomins, Ieva Dreimane, Sondra Krauze, Jānis Buķelis, Kristaps Čimbars un Emīls Dreiblats. Pulksten 15 notiks jauno grupu un izpildītāju Līvu dziesmu skate. Jaunie mūziķi koncerta apmeklētājus un konkursa žūriju iepazīstinās ar savu daiļradi, kā arī izpildīs kādu no grupas Līvi dziesmām - savā versijā. Konkursa uzvarētājus noteiks žūrija, kā arī tiks piešķirta apmeklētāju balva. Šajā koncertā muzicēs arī grupas Virga Roxx un Karogi, kā arī Roberts Gobziņš, kurš sagatavojis īpašu muzikālu sveicienu par godu grupas Līvi jubilejai. Vakarpusē Līvu leģendai veltītā vides objekta Spoku koks pavēnī vakara koncerta viesus Līvu noskaņās sagaidīs Melngaiļskolas Big Band, bet pēc tam sāksies galvenais muzikālais notikums - rokkoncerts.