Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pirmoreiz Rīgā – soulmūzikas eksotika Imanī

© Publicitātes foto

Ārkārtīgi veiksmīgo hitu Don’t Be So Shy (Nr. 1 vienpadsmit Eiropas valstīs!) un You Will Never Know autore franču soulmūzikas dīva Imanī šo sestdien, 29. aprīlī, pirmo reizi uzstāsies Latvijā – Rīgas koncertzālē Palladium.

Imanī jeb īstajā vārdā Nadja Mladžalo (Nadia Mladjalo) piedzima netālu no Marseļas, kurp viņas ģimene bija pārcēlusies no Komoru salām. Agrā jaunībā meitene bija aktīva sportotāja - ar labiem panākumiem trenējās augstlēkšanā. Vēlāk meitenes pievilcību un grāciju novērtēja Ford modeļu aģentūra un piedāvāja līgumu, un Nadja kļuva par pieprasītu modeli, septiņus gadus strādājot Milānā, Ņujorkā un Keiptaunā. Daļai sabiedrības bija pārsteigums, kad viņa nolēma pārtraukt sekmīgo karjeru, lai atgrieztos Francijā un pievērstos dziesmu sacerēšanai.

Pirmie soļi muzikālajā jomā tika sperti, uzstājoties Parīzes bāros un džeza klubos. Eksotiski glītā meitene ar savdabīgi zemo balss tembru dziedāja par mīlestību un darīja to tik maigi un izjusti, ka drīz par viņu sāka runāt nevis kā par «kārtējo dziedošo modeli», bet gan par strauji un pārliecinoši uzlecošu soulmūzikas zvaigzni. Par apliecinājumu Imanī talantam kļuva 2011. gadā iznākušais debijas albums The Shape Of A Broken Heart, kas ieguva platīna statusu dzimtajā Francijā un Grieķijā, bet Polijā sasniedza pat trīskāršu platīnu. Komentējot albuma nosaukumu, pati mūziķe reiz atbildēja ar pretjautājumu: «Jums nekad nav iekritis acīs, ka Āfrikas kontinenta aprises atgādina salauztu sirdi?» Imanī dziesmās tiešām savijas džeza, blūza, soula un etniskās mūzikas elementi, smeldzīgi un jutekliski atklājot Melnā kontinenta dvēseli.

2014. gadā Imanī tika uzaicināta sacerēt mūziku filmai Kas meitenēm zem brunčiem (Sous les jupes des filles). Populārajā komēdijā, kurā atklājas 11 parīziešu dzīvesstāsti, piedalījušās tādas slavenas aktrises kā Izabella Adžani, Vanesa Paradī, Letīcija Kasta. Filmā izmantotā Imanī kompozīcija Don’t Be So Shy dīdžeju apvienības Filatov & Karas remiksētajā versijā kļuva par fenomenu, kas skanēja vai visās Eiropas lielākajās radiostacijās. Spotify šis dziesmas variants noklausīts vismaz 93 miljonus reižu. Pērn augustā klajā nāca Imany otrais albums The Wrong Kind Of War, kas no pozīciju viedokļa topos bija pat vēl veiksmīgāks par tā priekšteci. Bez jau pieminētā superhita Don’t Be So Shy albumā ir virkne citu nozīmīgu kompozīciju, tostarp Silver Lining (Clap Your Hands) un There Were Tears, kurās mūziķe pievērš uzmanību apkārtējai pasaulei, aicinot visus to sargāt un padarīt labāku.

Jāpiebilst, ka šarmantās franču dāmas koncertā publiku iesildīs 16 gadus jaunais pašmāju censonis The Ludvig jeb Jēkabs Ludvigs Kalmanis, kuru šajā lomā apstiprinājis Imanī menedžments. Puisis kāps uz skatuves pirms Imanī ne tikai Rīgas koncertā, bet arī abos pārējos Baltijas koncerttūres pasākumos Viļņā (27. aprīlī) un Tallinā (30. aprīlī). The Ludvig tā būs pirmā uzstāšanās tik plašai auditorijai, turklāt būs interesanti šo jaunekli pavērot darbībā garākā programmā - līdz šim dzirdēta tikai viņa sacerētā dziesma I’m In Love With You, ar kuru Jēkabs konkursa Supernova atlasē ierindojās otrajā vietā, piekāpjoties tikai Triānas parkam. Puisim būs nopietnas ugunskristības!