Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Melo-M uzstāsies Pēterburgā kopā ar Krievijas kvartetu Terem

Čellu trio “Melo-M” jūnija otrajā pusē viesosies Sanktpēterburgā, kur kopā ar pasaulē pazīstamo Krievijas kvartetu “Terem” un simfonisko orķestri uzstāsies D. Šostakoviča Sanktpēterburgas Akadēmiskās filharmonijas Lielajā zālē.

Šā gada martā vairāk nekā 70 kolektīvu konkurencē “Melo-M” kļuva par “Terem” kvarteta rīkotā pirmajā starptautiskā izpildītāju konkursa “Terem Crossover Competition” laureātiem.

18. jūnijā Sanktpēterburgā notiks šī festivāla laureātu koncerts, kurā simfoniskā orķestra pavadījumā uzstāsies labākie konkursa dalībnieki un tā rīkotāji - “Terem” kvartets.

Īpaši šim koncertam Sanktpēterburgā izveidots īpašs simfoniskais orķestris, kuru vadīs diriģents Mihails Golikovs.

Kopā ar pasākuma namatēviem un “Melo-M” muzicēs arī kolektīvs “Hide – Hide” no Japānas un “Only Juzzt” no Vācijas. Turklāt koncerta noslēgumā visi tā dalībnieki muzicēs kopā uz vienas skatuves.

“Dalība “Terem” konkursā un gūtie panākumi mums ir devuši gan plašas iespējas un neatsveramu pieredzi, gan pārliecību saviem spēkiem un godu muzicēt slavenās koncertzālēs. Šim koncertam gatavojamies īpaši, jo Šostakoviča filharmonija ir īpaša vieta. Un arī kompānija ir īpaša – gan “Terem” un simfoniskais orķestris, gan pārējie konkursa laureāti,” teic “Melo-M” čellisti.

“Melo-M” koncertā atskaņos gan pasaules mūzikas spilgtākos skaņdarbus savās versijās, gan latviešu autoru darbus.

Pēc atgriešanās no Sanktpēterburgas “Melo-M” Latvijā sāks darbu pie jaunas mūzikas programmas, kuru tieši iedvesmojis pēdējā pusgada laikā pieredzētais, uzstājoties gan Latvijas pilsētās, gan starptautiskos mūzikas pasākumos.

Gada otrajā pusē plānoti vairāki koncerti dažādās Eiropas valstīs ar pasaules tautu mūzikas programmu “Around The World”, kuras Latvijas turneja jau noslēgusies.