Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Reiniks dziesmu "Es skrienu" iedziedās vēl divās valodās

"Kad iedziedāju dziesmu Es skrienu, daudziem likās neparasti mani dzirdēt izpildām tāda stila dziesmu, jo pieraduši mani dzirdēt dziedam liriskas balādes," atklāj dziedātājs Lauris Reiniks. Pārsteigumu netrūkšot arī viņa jaunajā soloalbumā Es skrienu, kas esot gan muzikāli, gan vizuāli savdabīgs un interesants.

Jaunā albuma pirmsākums radies jau ar dziesmu Es esmu tev dzīslās, ko pagājušā gada sākumā Lauris iedziedāja ar savu māsu Rūtu Reiniku, un dziesma Es skrienu bijusi kā finiša hits, tāpēc arī tās vārdā nosaukts pats albums. Dziedātājam patīk savu darbu izdarīt kvalitatīvi, tādēļ, ar nepacietību gaidīdams iznākam jauno CD, vasarā devies uz ASV, kur pie profesionāliem fotogrāfiem piedalījies fotosesijā, lai sagatavotu labas bildes diska noformējumam. "Katra dziesma albumā būs stāsts, un par to runās arī manas fotogrāfijas," pastāsta Reiniks.

Pateicoties albuma tituldziesmai, latviešu dziedātāja vārds izskanējis gan Igaunijas, gan Lietuvas dziesmu topos. Mūziķis ir pārsteigts, ka, iedziedot šo dziesmu abu kaimiņvalstu valodā, arī tur tā kļuvusi populāra. Viņš saka: "Jutu, ka Es skrienu ir laba dziesma un cilvēkiem tā patīk no pirmās klausīšanās reizes, tāpēc kā eksperimentu iedziedāju to igauniski. Tā tur kļuva tik populāra, ka sekoja arī ieraksts lietuviešu valodā. Man ir prieks, ka, pateicoties dziesmai un tās klipam, igauņi un lietuvieši uz mums, latviešiem, skatās labāk; viņi ir izbrīnīti, ka kāds latvietis ko tādu ir paveicis. Man vienmēr paticis, ja Latvijas vārds tiek nests tālāk par pašas valsts robežām." Mākslinieks plāno turpināt savu ieskrējienu un iedziedās šo pašu dziesmu vēl divās valodās, bet kurās – to pagaidām atstāj kā noslēpumu.

"Darba ir daudz, jo pēc albuma prezentācijas oktobrī sākšu koncertu tūri. Tāda man nav bijusi jau sen, tāpēc tas atkal ir kā jauns piedzīvojums. Tam paralēli vēl vadu LNT šovu Dziedošās ģimenes un spēlēju izrādē Kailie brieži, tā ka nemaz nepaspēju atpūsties, bet es nesūdzos. Nekad neesmu vaimanājis, ja jāstrādā. Zinu – jo vairāk dari, jo arī vairāk vari paspēt izdarīt," uzskata Lauris Reiniks.