Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Eirovīzijas nacionālajā atlasē iesniegta 71 dziesma

Šodien noslēdzās dziesmu iesniegšana nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei un līdz noteiktā laika beigām bija iesniegta 71 dziesma, informē "Latvijas Televīzijas" (LTV) 1.kanāla pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.

Saskaņā ar konkursa nolikumu vēl tiks gaidītas dziesmas, kuras tiek sūtītas pa pastu.

Iesniegtās dziesmas, to autorus un potenciālos izpildītājus LTV šobrīd neatklāj, bet norāda, ka iesniedzēju vidū ir gan mazāk pazīstamas personības, gan pazīstamu mūziķu un izpildītāju vārdi, no kuriem vairāki līdz šim Eirovīzijas dziesmu konkursā nav piedalījušies.

Eirovīzijas nacionālās atlases 20 pusfinālisti tiks paziņoti 14.decembrī.

Kā ziņots, konkursa nacionālo atlasi LTV organizē sadarbībā ar ilggadējiem sadarbības partneriem - Ventspili un Ventspils attīstības aģentūru, kas arī 2011.gadā sniedz atbalstu Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa nacionālās atlases "Eirodziesma" rīkošanā.

Šogad konkursā varēs piedalīties autori un izpildītāji no Latvijas. Autori, kas piedalīsies Latvijas nacionālajā atlasē, nedrīkstēs ar iesniegtajām dziesmām piedalīties citu valstu Eirovīzijas nacionālajās atlasēs.

Iesniegtās dziesmas priekšatlases kārtā vērtēs LTV izveidota ekspertu komisija, kas noteiks 20 dziesmas divām pusfinālu kārtām. Pusfinālā iekļuvušās dziesmas tiks paziņotas 14.decembrī īpaši rīkotā preses konferencē.

Katrā pusfināla kārtā piedalīsies desmit dziesmas, no kurām piecas kvalificēsies finālam: - trīs dziesmas noteiks skatītāju telefonbalsojums, bet divas izvirzīs žūrija.

Jaunums šā gada nacionālajā atlasē būs papildkārta jeb izaicinājuma kārta, kurā piedalīsies desmit dziesmas, kas pēc pusfināla kārtu rezultātiem nebūs kvalificējušās finālam. Šajā kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija, stāstīja Ancena.

Pirmais pusfināls LTV 1.kanāla ēterā norisināsies 2011.gada 5.februārī, otrais - 12.februārī, papildkārta jeb izaicinājuma kārta notiks 19.februārī, bet nacionālās atlases fināls norisināsies 26.februārī LTV 1.kanāla tiešraidē no Ventspils teātra nama "Jūras vārti".

Nacionālās atlases fināla kārtā ar televīzijas skatītāju telefonbalsojuma un žūrijas balsojuma palīdzību tiks noteiktas trīs dziesmas, kuras iekļūs superfinālā. Televīzijas skatītāju un žūrijas balsojuma rezultāti tradicionāli dalīsies attiecībā 50 pret 50. Superfinālā uzvarētāju noteiks televīzijas skatītāju un žūrijas balsojuma rezultāts, kas arī dalīsies attiecībā 50 pret 50.

2011.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls notiks Vācijas pilsētā Diseldorfā. Eirovīzijas Starptautiskā konkursa pusfināli paredzēti 10.maija un 12.maijā, bet fināls - 14.maijā.