Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rezņiks: Eirovīzijai dziesmas raksta arī tādi, kas nezina, kas ir dziesma

Eirovīzijas dziesmu konkursa 2011.gada nacionālajai atlasei kopumā tika iesniegta 71 dziesma, no kurām žūrijai bija jāizvēlas 20 labākās.

Kā šodien žurnālistiem atzina žūrijas priekšsēdētājs Boriss Rezņiks, analizējot visas Eirovīzijas nacionālajai atlasei iesniegtās dziesmas, žūrijai radusies sajūta, ka dziesmas raksta visi - arī tie, kuri pat nezina, kas ir dziesma.

"Šodien, noklausoties žūrijas izvēlētās dziesmas, bija labs priekšstats par darbiem. Šodien šīs dziesmas izklausījās daudz simpātiskāk nekā pagājušajā nedēļā, kad žūrija tās vērtēja. Tas priecē, jo apliecina, ka neko sliktu neesam izvēlējušies," sacīja žūrijas priekšsēdētājs.

Neskatoties uz to, ka Eirovīzijas nacionālajai atlasei izraudzītās dziesmas ir angļu valodā, iesniegtas tikušas arī dziesmas latviešu un pat franču valodā. Kā skaidroja Rezņiks, tas, ka neviena dziesma latviešu valodā nav iekļuvusi starp 20 labākajām, ir tīrā nejaušība. Ja būtu bijusi kāda ģeniāla dziesma latviešu valodā, tad tā būtu atrodama arī starp žūrijas 20 izvēlētajām.

"Žūrijas uzstādījums, izvēloties dziesmu, bija saprast, vai darbs patīk vai nepatīk. Tāpat iedomājāmies, kā izpildītājs ar šo dziesmu izskatīsies Vācijā. Es centos iejusties arī kādas citas tautības tēlā, paskatoties uz dziesmu ar citām acīm," sacīja žūrijas priekšsēdētājs.

Viņš arī uzsvēra, ka viss vēl ir tikai priekšā, jo nereti gadās, ka tieši tad, kad sākas konkurss un filmēšana, izrādās, ka ne visi māk dziedāt. "Tas vēl mums ir priekšā. Diemžēl tā tas ir, ka dzīvajā izpildījumā parādās, ka neprot nemaz dziedāt. Tas ir atkarīgs no pašiem autoriem un izpildītājiem," sacīja Rezņiks. Tāpat viņš konkursa dalībniekiem novēl dziedāt dzīvajā izpildījumā, paužot, ka dziedāšana ar ierakstu palīdzību ir Krievijas galvenā metode, kas tiek piekopta arī "Jaunajā vilnī".

Kā ziņots, februārī Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti", pēc diviem pusfināliem un izaicinājuma kārtas notiks fināls, kurā tiks noskaidrots tas Latvijas dalībnieks, kurš 2011.gadā pārstāvēs Latviju 56.Satrptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

56.Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks maijā Vācijas pilsētā Diseldorfā. Par tiesībām rīkot konkursu cīnījās četras pilsētas - Berlīne, Hamburga, Hannovere un Diseldorfa, bet izvēle krita par labu Diseldorfai, pateicoties tās varenajai "Esprit" arēnai ar 54 400 sēdvietām, kā arī tam, ka šī pilsēta atrodas labā piekļuves zonā Beļģijai un Nīderlandei.

Patlaban jau ir sākta biļešu tirdzniecība uz Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautisko finālu. Pavisam ir pieejams 35 000 biļešu, kuras būšot lētākas nekā iepriekšējā konkursa norises vietā Oslo. Biļetes, kuru cena ir no 89 līdz 189 eiro (no 62 līdz 132 latiem), nopērkamas oficiālajā tirdzniecības mājaslapā "Dticket.de".

Lielākais jaunums ir tas, ka pēc 13 gadu pārtraukuma Eirovīzijas dziesmu konkursā atgriezīsies Itālija. Itālija divas reizes arī bijusi konkursa uzvarētāja un rīkotāja. Konkursa vadības grupa lems, vai Itāliju pievienot tā sauktajam lielajam četriniekam, kurā ir Vācija, Francija, Spānija un Anglija. Tādā gadījumā Itālija Diseldorfā startēs uzreiz konkursa finālā, informēja Kaminska.

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 10.maijā un 12.maijā, bet fināls 14.maijā. Konkursa tiešraidi plānots pārraidīt 45 valstīs.