Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VIDEO: Baiba Ozoliņa jaunajā videoklipā atrādās 60. gadu ševroletā

© Publicitātes foto

Mūždien pozitīvā un dzīvespriecīgā dziedātāja Baiba Ozoliņa laidusi klajā dziesmu “Vai mēs varam vēl vairāk?”, kurai tapis arī videoklips, kas it īpaši interesants ir no tā filmēšanas stāsta viedokļa.

Baiba Ozoliņa latvju popmūzikā atzīmējās pagājušā gada novembrī un decembrī, kad publicēja divas enerģiskas, gaišas, ritmiskas un atmiņā paliekošas popdziesmiņas - “Viegli sirds mana sitas” un “Nāc, māsiņa ciemoties”. Tās abas, tāpat kā jaunā dziesma “Vai mēs varam vēl vairāk?”, tapušas sadarbībā ar vārdu autoru Gati Mūrnieku un producentu Gintu Stankeviču. “Gribējās kaut ko pozitīvu un vieglu,” par dziesmu vienkārši saka Baiba.

Oficiālais skaidrojums gan ir visai nopietns: “Dziesma ir par attiecību posmu, kas seko pēc vienam otra iepazīšanas un satuvināšanās, kad kādā brīdī rodas jautājums - kas tālāk? Vai mēs varam kas vairāk kļūt? Tas ir par posmu, kad divu cilvēku dzīves ceļi vai nu savijas vienā kopīgā vai arī šķiras. Šis singls ir veltījums visiem tiem pāriem, kuri savās attiecībās nonākuši līdz nākamajam līmenim, un šovasar beidzot var brīvi svinēt savas kāzas.”

Dziesmas “Vai mēs varam vēl vairāk?” videoklips sākotnēji rada neizpratni: ar dārgu un degvielu droši vien daudz “rijošu” amerikāņu automašīnu tiek braukāts pa latvju mežu grantētajiem ceļiem, pati Baiba galvenās varones lomā izskatās mazkustīga un kā pazaudējusies utt., taču izrādās, ka tam ir savs stāsts. Jaunais video filmēts kādā saulainā aprīļa dienā Ogres pusē un Rāmavas Depkina muižā. “Sākotnējo klipa ideju nācās pēdējā brīdī nomainīt un domāt tā jaunu vietā, jo ieplānotā galvenā varone diemžēl saslima un nevarēja piedalīties filmēšanā. Tādēļ izlēmu, ka klipā būšu tikai es pati un 1967. gada “Chevrolet Impala”,” stāsta Baiba.

Videoklips tapis sadarbībā ar “Kilometre Film Works”, savukārt video montāžu veikusi pati dziedātāja.