Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Izdots tenora Guntara Ruņģa pirmais solo albums

Izdevniecībā "Upe tuviem un tāliem" izdots tenora Guntara Ruņģa soloieraksts CD formātā "Nakts serenādes", kurā iekļautas trīspadsmit serenādes ģitāras pavadījumā.

Guntars Ruņģis, kurš pats arī producējis savu pirmo solo albumu, to raksturo tā: „Manās rokās šis brīnums nonāca pusaudža gados. Tā vietā, lai sev nopirktu jaunas kurpes, māsa man vārdadienā uzdāvināja ģitāru. Kopā ar šo instrumentu viņa man dāvāja dzīves virzienu, varbūt pat likteni – kļuvu par mūziķi. Vēlāk ar ģitāru rokās nospēlēju tūkstošiem deju vakaru, koncertu un cita veida pasākumu. Ģitāra mani pavadījusi visu līdzšinējo radošo ceļu. Arī operā, dziedot grāfa Almavivas kanconetu no Džoakīno Rosīni operas "Seviļas bārddzinis", pats sevi pavadīju uz šī instrumenta. Ceru, ka arī ģeniālais latviešu komponists Emīls Dārziņš priecātos dzirdēt savu "Spāniešu romanci" ģitāras pavadījumā pirmo reizi šīs dziesmas pastāvēšanas vēsturē."

Mūzikas albumā skan romances, ārijas un itāļu serenādes Latvijas ģitāras meistaru pavadījumā. Te dzirdama Valentino no flamenko grupas Romiros, Kaspara Zemīša, Arnolda Kārkla (mandolīna), Jāņa Ruņģa spēle, kā arī vīru kora "Frachori" balsis.