Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Astro’n’out" ar Shipsea izdod jaunu dziesmas “Vēstules” versiju

© Publicitātes foto

Noslēdzot ļoti darbīgo gadu, grupa “Astro'n'out” saviem klausītajiem sarūpējusi nelielu pārsteigumu, publiskojot grupas “Baložu pilni pagalmi” dziesmas “Vēstules” versiju Māras Upmanes-Holšteines un Shipsea izpildījumā.

Dziesmas “Vēstules” kaverversija pirmo reizi uz skatuves “Astro'n'out” un Shipsea publiskajā izpildījumā izskanēja novembrī kā negaidīts pārsteigums “astronautu” lielkoncertā “Arēnā Rīga”. Šis dzīvā izpildījuma ieraksts tagad publiskots interneta vietnē “YouTube” un lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Dziesmas izpildīšanu arēnas koncertā iedvesmojis iepriekš sociālajā tīklā “Instagram” daudzu sekotāju atsaucību iemantojušais video, kurā Māra ar Šipīti rotaļīgā saspēlē izpilda šīs dziesmas fragmentu. “Nejauši pamanīju “reel” video, kurā Shipsea spēlēja man vienmēr tik nozīmīgās dziesmas “Vēstules” kaverversiju. Biju spontāna, emocionāla un nevarēju neatbildēt ar video versiju, jo sajūtās viņš bija iekāpis manā dziesmā! Šis nejaušais žests iekustināja pavisam dabīgu vilni, kas aizveda līdz arēnas koncertam un turpina vest tālāk,” stāsta Māra Upmane-Holšteine.

“Man ir sajūta, ka ar Māru jau izsenis esam sarunājušies mūzikā - viens otram sūtot vēstules caur savām dziesmām. Tagad beidzot esam apsēdušies pie viena vēstuļpapīra un uzrakstījuši kopīgu pateicību pasta balodim Mārim Švernam, kura mūziku abi ļoti mīļojam,” piebalso Shipsea.

Bet grupas “Baložu pilni pagalmi” līderis Māris Šverns poētiski atbild šai Māras un Shipsea vēstulei: “Rokraksti mani, tavi, viņa, viņas, viņu, mūsu sirdsraksti vakar, šodien, rīt... vienmēr.”

“Grupa “Astro'n'out” izsaka pateicību visiem saviem atbalstītājiem, faniem un sekotājiem, kuri palīdzējuši aizvadīt neaizmirstami jaudīgu gadu,” vēsta “astronautu” komanda. 2023. gads ierakstās grupas vēsturē ne tikai kā “Astro'n'out” divdesmitgade, bet arī ar septītā studijas albuma “777” radīšanu, ar Māras autobiogrāfiskās grāmatas “Piezīmes uz šaubu malām” veiksmīgu izdošanu, ar četriem jauniem singliem (“Manifestē”, “777”, “Ielīmēts”, “Ilgošanās zvani”), kas ieņēmuši stabilu pozīciju radio staciju rotācijā un digitālajās straumēšanas vietnēs, kā arī ar līdz šim lielāko “Astro'n'out” solokoncertu “Arēnā Rīga”.